Rabu, 18 Mei 2016

check rahim-Scan

Assalamualaikum...



bila tengok gambar ni...mesti semua wanita yg dah berkahwin tahu benda apa ni kan... yg belum kahwin pun ramai gak yang tau kan...

ini adalah kali pertama moon buat scan rahim sejak dah berkahwin...

maaf... moon belum pregnant yer... cer tgk tu.. kosong je dlm rahim...

tujuan moon scan rahim sebabnya nak dapatkan kepastian.. 

ni dah lebih 3 bulan x mai period oit... bila wat UPT resultnya -ve..

sudahnya ke klinik..nak check laa.. kot ada masalah pape kan.. 

walaupun rahim ni kosong..belum ada baby... sekurang-kurangnya rahim moon dalam keadaan baik.. dan tiada sebarang masalah....

risau laa gak kan.. kot ada masalah kesuburan kan... huhu...

tapi..alhamdulillah..doctor dah sahkan semuanya okay...tiada masalah... 

makanya boleh laa moon yakin utk makan ubat turun darah... 

@Kata Hatiku Berbicara@

bersabarlah wahai hati..belum ada rezeki lagi...

16 ulasan:

Khairul Bariah berkata...

kalau takde masalah,
insyallah sikit lg ada rezeki lah tuuu
ye mun

Kakzakie Purvit berkata...

Alhamdulillah.. tak ada masalah cuma belum ada rezeki lagi
Allah bagi peluang utk bermanja lebih-lebih dulu sebelum ada baby utk berkongsi..

Encik Suami berkata...

Banyakkan bersabar.perancangan dari Allah SWT itu baik.
mana la tau skali lekat.dapat kembar.kan?

Encik Suami berkata...

kakzakie pun ada rupenye.hai kakzakie.hew..hew

this ni3za berkata...

Semoga semuanya baik2 belaka..Amin

aryan azra berkata...

Alhamdulillah takde apa2 masalah

InshaAllah akan ada rezeki nanti ye

Raihanah Ahmad berkata...

alhamdulillah xde masalah, nanti pregnant pulak

fairus berkata...

InsyaAllah.. Ada rezeki nanti tu. Bersabarlah.

hainom OKje berkata...

Walaupun dah beranak pinak Mun mak tetap konpius tgk gambo tu hihi....
Ohhh mungkin hormon mun tak stabil kot tu yg lambat dtg period....
Tak pe Mun.... jangan cepat putus asa. cuba lagi sambil berdoa ye

orked violet @ SYA berkata...

alhamdulillah

mcm sya baby baru 6 mo. neves kot kalau tak period. hehehe

Qhaifa Nur berkata...

Lega mun bila dh check...kak nur x pernah tgk sbb x pernah scan2 pun masa pregnant huhuhu

♥ aiNa yaZiD ♥ berkata...

InsyaAllah sis ada rezeki tu nanti. Amin.. =)
Yg penting alhamdulillah rahim sis xde masalah.

Cik Puan Eka berkata...

Salam mun. Kalau takde masalah inshaAllah tak lama lagi mun ada rzki. Yg penting jaga makan, jaga diri ya. Berdoa banyak2

Nooriah Abdullah berkata...

Kalau semuanya ok insya ALLAH
Soon adalah tu baby
hanya kena sabar menunggu lah ya
rezeki dari ALLAH

Ezan Idma berkata...

alhamdulillah rahim mun sihat. Inshallah satu hari nanti tiba masa nya ye. Jom sama sama kita usaha hehhehe :P

LYAfrina berkata...

alhamdulillah.. sihat semunya..

xpela.. rezeki ank tu hanya Allah y tahu..akn tba masanya nnti..