Jumaat, 11 November 2016

Free tido kat First World Hotel, Genting Highland

Assalamualaikum..

Minggu lepas, mun berpeluang ke Genting Highland.. dan dapat tido satu malam kat First World Hotel..

alhamdulillah... tq Genting... bagi rewards kat kiter... 

punya laa asyik cakap kat suami kiter.. teringin nak naik genting highland... last naik pun masa darjah 2.. mana daa nak ingat pape..kekeke

tup tup... ari tu dapat mesej dari genting rewards.. suruh tebus voucher penginapan satu malam kat First World Hotel...

syukur alhamdulillah.... dapat tebus plak hari sabtu ahad...

ada terdengar citer.. biasanya susah nak dapat yg free ni..time weekend... 

bagi mun...walaupun out door masih belum siap... kami tetap nak pergi juga.. bukannya kami nak beriya main kat situ kan.. sekadar jenjalan..dating2.... 

kebetulan masa kami ke sana.. baru lepas hujan... memang best la... kabus tebal.. angin kuat..sejukkkkk

masa tu tetiba je teringat masa kami bercuti ke Hong Kong.... tapi Hong Kong lagi sejukkk laaa.... lg pun kami ke sana masa musim sejuk...

jom layan pic kami....


kad access bilik kami
masa kami sampai sana.. pukul 8 malam... disebabkan kami akan lewat... awal2 mun dah call pihak hotel untuk maklumkan kami check in lewat...

kami terus check in kat kaunter sebab kami nak tebus voucher... kalau yg booking melalui website tu boleh check in kat kiosk... 

selepas check in... kami rehat dan mandi2 dulu... kesian cik abg.. balik keje terus drive naik genting...

misi kami malam tu... jenjalan kat situ..dan cari makan malam.... puas laa kami cari kfc.. rupanya dah tutup sbb tgh renovation... sudahnya kami menapak laa cari Mcd... huhu yg tu mun terpaksa laa gak makan... sbb cik abg nak burger... 

pastu kami jenjalan kat luar bangunan...


nampak tak tu...kabus tebal.... 

acecece...mcm model gitu.... tergoda kiter..hehehe

yg ni x leh jadi model laaa... sbb gemukkksss... ni pun cover perut muncit...muahaha

wajib laa bergambar kat sini kan..kan... sib baik mlm tu x ramai kat situ... dpt laa kami posing...

esok paginya...kami check out pukul 9 lebih..mmg saja keluar awal.. sbb nak jenjalan kat Jalan TAR.. nak shopping kain.... 


nak check out ni senang ajer... guna kiosk je.. masukkan card bilik tu.. dah setel... haha

tips untuk korang2 yg nak naik ke genting tu... awal2 laa bawa bekal dari bawah ye.. mcm mun, beli air mineral sampai 6 botol.. jajan-jajan, air nescafe 6 tin.. kami x nak beli kat genting..sbb mahal...

tu pun makan malam kami.. belasah aje laa walaupun mahal... sarapan plak.. kami skip... 

masa turun tu..kami singgah mini cameron.. x bessstttttt! konon nak self pick buah strawberry... sib baik laaa x jadi.. sbb kami usha2 dulu... hmmmm mcm byk dah xde je.. yg ada pun yg x cantik... 

sudahnya beli kat kaunternya je... kemain byk strawberry yg dah dorg petik... 



turun je bawah... kami terus singgah ke Taman Melati, Gombak... ajak husband breakfast+lunch kat depan masjid... situ mmg meriah lauk pauknya... sedap2 plak tu... opcos laa kita tau kan..sebab kita membesar kat Gombak..kekeke

@Kata Hatiku Berbicara@

alhamdulillah...jadi laa kan percutian yg teramat singkat buat kami berdua.. next time kalau dapat free lg..mmg kami naik aje.....kekeke

1 ulasan:

Qhaifa Nur berkata...

Bestnya bercuti kat genting Mun...walau sekejap
Bab berkabus tebal suka2 Mun
Mcm kat obersee