Rabu, 1 Mac 2017

Ayahanda di IJN

Assalamualaikum..

Hari ni dah 3 hari ayahanda kena tahan wad di IJN.. Insyaallah, ptg ni dah boleh balik...
tak ada apa yg serius.. cuma ada sedikit jangkitan kuman di jantung..dah dimasukkan antibiotik dan doktor nak pantau di wad dulu... 


Mujurlah office mun dekat sangat dengan IJN.. 

sejak dah ada GrabCar ni..mmg wajib laa install apps ni kat henpon... senang dan murah tambangnya..

haritu kebetulan plak..dapat merasa naik kereta Toyota Altis, Mitsubishi Lancer...

haa kooo... kereta org kaya pun wat grabcar tau... cari duit poket lebih...

petang plak... balik keje tu sambil temankan mak jaga ayah kat wad..tunggu laa encik suami datang ke IJN... mujur sempat sampai utk melawat.. 

baliknya tu.. kami ambil peluang utk shopping kain kat masjid jamek...

jadi last customer.. lagi 10 minit kedai nak tutup..hehehehe 


sebelum balik..kami singgah makan dulu kat kampung baru.... baru terperasan.. ni 1st time kami dating berdua kat tgh KL.. berlatar belakang KLCC.. 

kira pic kenangan 1st dating ber2 laa ehhh kat sini... hehehee

memasing berlengas...pakai baju kerja...hehe

Isnin, 13 Februari 2017

Barut Baby

Assalamualaikum..


Alhamdulillah...

akhirnya siap juga tempahan 60 helai barut ( barut tali, barut pelekat dan barut gantung (segitiga) )
tempahan dibuat oleh Baby2Mom Shop yang terletak di Beranang...

agak tertekan sedikit nak menyiapkan tempahan bila berada dalam keadaan tak sihat tu.. huhu

dan semalam pula.. kami cuti rehat dari meniaga...

penattttt...sangat penat tau... jangan ingat menjahit ni kerja senang... duduk dan goyang kaki je kat mesin tu...
nak plak dalam keadaan demam & batuk.. memang rasa mcm nak nangis...

tapi apa pun...syukur alhamdulillah.. Allah beri kekuatan buatku untuk menyiapkan tempahan...

lepas ni...masih ada berbaki 4 tempahan yg perlu disiapkan sebelum 23hb... 

harap bertabahlah wahai badan....



Rabu, 8 Februari 2017

Tempahan Barut

Assalamualaikum..

Syukur alhamdulillah...

dalam keadaan tak berapa nak sihat ni... boleh plak dapat berita yg menggembirakan...

kami dapat tempahan barut secara borong dari sebuah kedai/butik keperluan ibu dan baby...

syukur..syukur...

tempahan bantal kekabu juga semakin bertambah... 

alhamdulillah...

maka...bertambah busy laa kita... 


Selasa, 31 Januari 2017

My Birthday 29 January

Assalamualaikum...

syukur alhamdulillah.. 29 Januari 2017, genap usiaku yang ke 32...

gembira tak terkata apabila dapat suprise dari encik suami dan adik2 ipar..

bawa keluar kek dan siap nyanyi lagu birthday gituw....

auuchhh... sape laa potong bawang ni... pedih mata kiter... huk huk...

terharunyaa....

pastu anak buah kesayangan plak... siap buat voice record.. wish happy birthday utk makngah... siap ajak nenek buat kek.. pastu suruh mak ngah call... bgtau dia wat kek... nak anta kat umah mak ngah katanya...

alahaiiii... sedih mak ngah tau sayang.... mak ngah xde kat rumah... balik kampung jauh... kat johor...

kata mak.. amani suruh nenek simpan kek... nnt bg kat makngah.. huhu... terharu sangat makngah dibuatnya...

dikelilingi anak buah kesayangan...
@Kata Hatiku Berbicara@

terima kasih suamiku tersayang yg sudi buat suprise utk isterimu...

Rabu, 25 Januari 2017

Bisnes-Mesin Jahit Industri-Shell Out

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...

untuk minggu ketiga kami berniaga di Car Boot Sales kat Semenyih..sangat memberangsangkan...



antara customer yg sempat cik abg ambil gambar
Alhamdulillah.. x menang tangan kami nak layan customer..

seronok je tgk customer pilih barang..sbb mereka suka benda yg comel2 kan...

dan lebih seronok lagi..... dapat mesin jahit...hadiah dari encik suami....

alhamdulillah...alhamdulillah...

dan bersyukur sangat2... tempahan pun semakin bertambah..siap je tempahan lain..masuk plak tempahan baru... alhamdulillah....


seronok sangat merempit...
ni tgh siapkan maternity pillow

aktiviti malam tadi... ajak encik suami makan shell out...
dah lama mengidam nak makan gini.. masak tu mmg x laa kan.kekeke
ni mengidam seoul garden aritu pun belum ditunaikan lagi ni.
bila laa seoul garden nak buka kat nilai ni...huhuhuhu

@Kata Hatiku Berbicara@

aduyai...makin menjadi plak permintaan anak tekak ni... acaner mauuu kurus ni..huhu
sib baik laaa encik suami jenis x kisah... dan x pernah nak komplen atau buat bergurau pasal gemuk..
sangat jaga hati isteri.. 

Selasa, 17 Januari 2017

Riz Mun Enterprise

Assalamualaikum...

Ya Allah...rindunya nak up entry kat blog kesayangan nie....

hari ni moon nak berkongsi dengan kengkawan semua... ahad baru ni merupakan minggu kedua perniagaan kami bersiaran langsung di Car Boot Sales, Semenyih...

syukur alhamdulillah... penat lelah kami untuk membuat langkah pertama berjalan dengan sangat lancar...

nak berniaga ni mmg moon akui...banyak benar modal kena keluar...

jika sebelum ni sekadar amek tempahan online je kan... kali ni..cik abg ajak meniaga kat car boot sales plak... ni adalah step seterusnya sebelum kami merancang nak buka kedai...

alhamdulillah... sejak kembali aktif menjahit ni..tempahan tak putus-putus..sampaikan x cukup masa rehat...

seriously, mmg terasa penat sangat... sampai sakit kaki, sakit pinggang... demam on off... 

tapi...tetap bersemangat nak siapkan tempahan...


minggu pertama kami berniaga..
masa ni x de rack besi lagi..
minggu kedua..ahad lepas..

yg bawah ni plak antara tempahan yg sempat moon siapkan...

bantal kekabu

bantal peluk kekabu

bantal kekabu

bantal owlie

bantal kekabu hello kitty yg sangat menjadi rebutan customer.. ni pun ada yg sanggup tunggu moon restock sampai bulan 2 nnt.. sebab kainnya tu moon xdpt cari kat KL.. kena balik kg kat johor baru dpt kain ni...

bantal owlie lagi...

bantal kekabu baby dan sarung bantal kekabu-6 pcs

bantal kekabu lagi...

bantal owlie lagi...order dari sarawak

bantal kekabu kembar saffy dan saffa
*moon panggil kembar ni dada & dede..hehehe

bantal kekabu untuk kanak2

bantal kekabu lagi

bantal owlie lagi...

bantal leher kereta..order dari KK,sabah...

@Kata Hatiku Berbicara@

alhamdulillah...mesin jahit industri akan sampai dalam minggu ni... pemberian dari mr hubby
katanya nak memudahkan wifenya menjahit... 
tak sabaarrrr nk tunggu...nak rasmi mesin baru... ehhh rasa nak buat potong ribbon laa plak..kekeke...

#tq mr hubby cayang... sentiasa peka dengan keadaan wife... lagi2 masa sakit kaki (hampir sebulan sakit) tiap malam urut tapak kaki..buatkan air suam utk rendam kaki..