Selasa, 8 Mac 2022

Pangkor Laut Resort-Birthday Trip

 Assalamualaikum..

Alhamdulillah..akhirnya hasrat saya nak Pengkor Laut Resort (PLR) buat kali kedua dah tercapai.. 

First time ke PLR tahun 2016. Lama juga laa kan.. Pada awalnya Mun nak booking masa birthday Mun je.. tapi Full Booked... huhuhuhu nangess... check dgn staff  YTL, date yg availabe 14-16 Feb.. hmmm.. ok laa boleh je laa... pasrah je laa.. huhuhu..

Plan asal Mun, nak gerak pagi isnin terus check in je.. tapi Husband ajak gerak hari ahad, tido 1 malam kat area Sitiawan dulu. Jadinya boleh laa dia rileks sket.. 2 hari sebelum check in, pihak hotel dah send email utk booking slot masa untuk naik speed boat. Kami pilih jam 12 tgh hari. 

Sebelum ke sana, Mun dah siap-siap buat itinerary. Husband plak jenis OK jer.. Menurut perintah bini dia.. haha.. 


perjalanan ambil masa lebih kurang 15 mnt



lunch mengadap pool & sea villa



breakfast

2nd day. lunch kat Emerald Bay.sambil dengar bunyi ombak.

xtvt kayak. 

lepak kat Games Room

Karaoke selama 2 jam. Tak kan bercampur dgn org lain.. setiap tetamu, boleh booking masa 2 jam. so, org lain x boleh guna bilik karaoke ni. 







Thank You Husband yg sentiasa ada support dalam segala sudut..susah senang bersama dalam berumahtangga.. tidak pernah menyakiti hati saya..sentiasa berusaha beri yg terbaik. 

Nanti kita datang sini lagi buat kali ke 3 yer.. InshaAllah...

Tiada ulasan: