Rabu, 24 November 2021

Birthday Husband & Anniversary Wedding

Assalamualaikum...

hai gaissss... haha.. tetiba rajin nak update blog...

mekasih rakan blogger yg masih sudi baca blog kiter tau.. mekasih juga sudi bertanyakan khabar..

Alhamdulillah.. mun sihat jer.. semoga kengkawan pun diberi kesihatan yg baik..dipermudahkan urusan..

Hari ni mun saja nak share, ni cerita yg dah lepas.. haha.. kira aci laa kan nak update kat blog.. 

Bulan lepas Birthday Bff + Kawan Gaduh tarik rambut + Kawan Muncung Sedepa + Kawan Manja2 miowww iaitu Encik Suami saya... 


Tahun2 sebelum ni kan.. kami jarang celebrate kat luar.. kalau ada pun setakat g makan jer laa... sebab husband jenis bz keje.. cuti hari Ahad sahaja... nak amek cuti pun kena check dulu..kalau Manager dia cuti, dia as Asst Manager x boleh laa cuti sama... 


Disebabkan tahun ni tak boleh nak bercuti jauh2, nak plak time tu belum boleh rentas negeri.. jadi mun plan kami bercuti kat KL jerkkk... konon nak buat surprise laa kat husband... tapi....Mana mauunyerrrrr.. hahahaha

Dia adalah drebar mun klu dalam KL.. bini dia ni nama jer orang KL... tapi kalau drive sendiri mmg sesat laa..kaaaahhh!

so, nak tak nak kena laa bgtau plan, nak g lunch kat mana.. tido hotel mana... dinner pun kat mana... 

hahaha.. x menjadi langsung surprise.. chittt! haha

Pagi Ahad, kami gerak dari kedai kami kat Beranang.. 

Kiranya... sampai KL tu terus Lunch jer..

Awal-awal mun dah booking. Lepas buat payment online tu, mun email kat Atmosphere 360. Request nak sebelah tingkap.. x mau duk tengah2.. 

Masa hari kejadian tu, alhamdulillah, lepas check Reservation No. Staff pun bagitau, miss ada request tepi tingkap kan... terus dia tulis No Meja kat ticket kita.. (kalau nak tepi tingkap, kena bayar +RM25.00/per table.



time ni ckp kat husband, amek gambar kiter tu biar nampak kurus tau..
haaa kauuuu kurus melidi dia buat..chehhh haha




kalau kita nak celebrate birthday/anniversary. masa buat reservation tu, boleh click kat website tu.. nanti kita akan dapat free 1 slice cake dan ucapan dari staff.. kalau anniversary, dia wish je la.. kalau birthday, dapat pakej dorang nyanyi lagu besday.. time ni mun cuma request utk anniversary.
kita amek gambar kenangan..

atmosphere 360
haruslah posing mengadap KLCC kan...
dulu mun bukan laa jenis yg gayat.. tapi,sejak masuk 30an ni.. haha lain macam gayat tu
           

Lepas Lunch, kami terus ke Pacific Regency Kuala Lumpur. Hotel ni Mun dah booking awal2 melalui agent. Agak frust laa jugak dengan hotel ni, nasib baik tido 1 malam je.. Masa nak Check In amek masa 1 jam.. dah dapat bilik tu, buka ler peti ais.. boleh plak ada Kain Lap dalam peti ais.. pengotor laa korang ni... masa ni aku komplen time check out je.. sbb aku pun x guna peti ais.. huhu


Dinner plak, Mun dah buat reservation awal2 dekat Envy Skydining.. yg ni Mun booking melalui whatsapp.. 



envy skydining
time ni mun suka sgt...staff dia sangat laa peramah, setiap kali dia datang ke meja, dia akan offer utk ambilkan gambar..


envy skydining
masa tgh makan tu, staff dia offer kalau nak beli dessert. sebab masa booking tu mun ada bgtau utk celebrate birthday.. time pilih menu tu, mun request nak letak ucapan..



Sekian laa cerita cinta kami pada bulan oktober.. kah!

@Kata Hatiku Berbicara@

Now, mun tengah plan untuk bercuti ke Pangkor Laut Resort.. dah bertahun kata nak repeat cuti kat sini.. asyik x lepas jer.. Plan konon nak celebrate birthday mun kat sana.. tapi dah full book..huhuhu nangeeess... tapi kita try booking utk bulan 2 je laa...huk huk.. ni masih tengah deal dgn staff  YTL.. sebab mun x boleh nak book guna website.. (payment kena guna credit card) so,request utk buat payment guna online banking.. 

2 ulasan:

SalbiahM berkata...

Wah.. Romantiknya makan di KL tower. Hepi anniversary to Mun and husband. Ala hotel tu tak best ke..

mun berkata...

SalbiahM: ye sis, sebelum ni x baca pun review pasal hotel ni.. disebabkan hotel ni paling dekat dgn Menara KL.. Mun book je la... rupanya byk bad review pasal hotel ni.. huhu