Isnin, 8 Oktober 2012

Mimpi membaca surah Al-Fatihah~

Berkata tentang mimpi..

ya...semua org tau mimpi mainan tidur.. 

tapi... terkadang mimpi itu satu petunjuk..dan panduan buat diri kita.. 

kalau ada di antara korang yg rajin follow entry yg aku post nie.. mmg akan perasan.. aku selalu bgtau mimpikan seseorang.. berulang kali..

2 ari lepas pon.. mimpi lagi insan itu.. (xpe..sekadar mimpi.. mungkin aku rindu je kot)

tapi... bangun pagi tadi.. dapat satu mimpi.. membuatkan aku terbayang2 apa yg aku mimpikan itu..

aku bermimpi dalam keadaan solat..sedang membaca surah al-fatihah.. 

dan jari jemari nie pon..duk gatal laa cari makna di sebalik mimpi itu...

(beberapa bulan lepas, pernah gak mimpi sedang solat di masjidil haram-mungkin sbb selepas solat,sebelum tidur..selalu je cakap dalam hati.. nak sangat jejakkan kaki ke sana.. ) 

@Kata Hatiku Berbicara@

Berdasarkan mimpi membaca al-fatihah... yg sempat aku rujuk...
-dibukakan baginya pintu2 kebaikan, dan ditutup pintu keburukan..


*andai mahu mimpi menjadi kenyataan.. haruslah berusaha untuk mendapatkan keredhaan Allah..serta meninggalkan laranganNya... semoga pintu kebaikan sentiasa terbuka buat diriku... semuanya dengan adanya keizinan dari Allah swt~

15 ulasan:

Anum berkata...

kena tanya pakar nie

are_lin@yu berkata...

ayu bru thu ni..tp xpnh mpi bca al fatihah..huhu

Kesuma Angsana berkata...

bagusnyer mimpi tu!

Kakzakie berkata...

Mimpi yg baik insya-allah baik dapatnya... mudah-mudahan..

Rapunzeel Cikilolo berkata...

semoga mimpi jadi nyata tau :)

Pen Biru berkata...

amin..mungkin itu khabar gembira..

shinji izac berkata...

dah tengok ke lom kak, buku tafsiran mimpi?

CekbOlat-bOlat berkata...

waww . anugerah mimpi :)

ros_reeza berkata...

Salam perkenalan :)

Ros pun baru tahu pasal mimpi ni ..

♥MAMASYAZA♥ berkata...

akak pun camtu, kengkdg mimpikan insan2 yg dah lama tak jumpa, dpt jumpa dlm mimpi dah cukup puas hati

:: Mrs.Eady :: berkata...

ya allah best nyer mimipi bersolat disana..

Azlan Strider berkata...

insyallah moga dibuka segala jalan kebaikan dan ditutup segala jalan keburukan..hehe..actually org cam saya susah skit nak bermimpi..hehehe

Regards,
-Strider-

Everything's Everythings berkata...

SubhanAllah bestnya mimpi2 yg mcm tu ^^

aku HaniAsyira berkata...

sy suka mimpi baca surah macam2.. pelik jugak.. ayat kursi selalu.. tp, beruntunglah kalau betul mcm tuh.. =)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

selalu cik moon bermimpi yg pelik2..
semoga mimpi itu mmberi petanda yg baik :)