Jumaat, 5 Julai 2013

Bye-bye Ipoh.. welcome to Melaka!

Assalamualaikum...

Maaf laa ehh, agak bz pagi nie... so, lambat laa update..

semalam terpaksa apply emergency leave.. terpaksa laa pergi ke Perak...

ikut plan asal, nak turun ke Perak hari sabtu ni.. sebab nak melawat adik yg belajar kat Politeknik Ungku Omar... 

tapi, terpaksa laa kami tukar perancangan... Semalam juga kami ke Perak, jemput dia..buat urusan berhenti belajar kat sana... dan wat urusan keluar asrama...

Alhamdulillah, urusan kami dipermudahkan..walaupun sedikit sesat masa dah masuk ipoh tu.. hehehe..al maklum lerrr masuk kampung orang kan...huhuhu

Al kisahnya... masa hari rabu tu, aku tolong wat semakan dalam website Kementerian Pelajaran Malaysia.. dan adik aku dapat tawaran belajar Ijazah Perguruan.. dan tempat belajarnya di Institut Pendidikan Guru kat Melaka...

Alhamdulillah, dapat juga dia sambung belajar ke situ biarpun sebagai calon gantian... kiranya intake ke-2....

Mujurlah dapat kat melaka.. mudah sikit urusan kami.. sebab dulu, aku pon study kat melaka juga...

Sekarang ni, agak kelam kabut utk wat urusan pendaftaran..sbb isnin ni akan pergi berdaftar... 

time ni laa adik kelam kabut nak buka akaun BSN, nak wat medical check up sekali lagi.. nak beli wang pos... nak batalkan pinjaman PTPTN lagi.. 

insyaAllah, mudah-mudahan urusan kami sekeluarga dipermudahkan...

hotel pon dah siap booking... so, xde apa yg dipeningkan lagi

dan x sabar nak ke Melaka ahad ni... wiieeeeeeeeee!!! 

@Kata Hatiku Berbicara@

rindu giler nak jenjalan kat melaka.. teringin nak melawat tempat lama aku belajar dulu kat KYM... huuuuu~


9 ulasan:

fairus berkata...

JANGAN LUPA MELAWAT KE MUZIUM.. :)

shaFazie berkata...

tahniah bt adek akak..

akak nnt snap pic kym ehh..rindu sgt dekat kym&melaka....:)

Fazleyatul Aini berkata...

haha abg fairus promote muzium tu kene pergi ok
hai selamat menjadi warga melaka
melaka maju negeriku sayang, negeri bandar teknologi hijau
eh terpromote plak. ihihi

Nurzakiah Hanum berkata...

tahniah

AnneRaini berkata...

dpt kat ipg durian daun ke? tahniah buat adik moon.

Kakzakie berkata...

Kira adik belajar tak sampai sebulan disana. Rezeki adik CikMoonlah ye.. dekat sikti pun ye di Melaka kan..

Qhaifa Nur berkata...

lega tiada masalah...
lepas tu boleh ronda bandar melaka..best

Khai♥Rin : anies berkata...

jauh berjalan ye

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Cik Moon..

alhamdulillah..segala2 urusan tlh pun diselesaikan..
ngeee..cma baru je balik dari melaka. tapi tak sempat nk round semua tempat.. mana yg dan je.. :)