Rabu, 10 Julai 2013

International College Of Yayasan Melaka~

Assalamualaikum....

Hari ni 1st ramadhan... Alhamdulillah.... masih diberi kesihatan yg baik untuk menunaikan kewajipan...

Sambung kisah ke Melaka... Hari isnin, lepas hantar adik untuk pendaftaran Institut pendidikan guru di Durian Daun dan urusan pembatalan pinjaman Ptptn di bangunan UTC.. Sebelum bergerak balik ke Semenyih tu...

Sempat lagi aku singgah sebentar ke Kolej tempat aku belajar satu ketika dahulu... 

hanya Allah sahaja yg tahu betapa rindunya aku pada kenangan masa study.. tatkala masuk je kawasan luar kolej.. automatik semua kenangan masa 1st daftar sampai laa aku habis belajar tu..muncul satu persatu dalam kepala... 

time tu laa teringat kenangan manis dan pahit bersama rakan2 seperjuangan... 

Dari luar je.... dah nampak sedikit kelainan...semakin canggih kolej lamaku ini..

dulu namanya Kolej Yayasan Melaka... sekarang sudah bertukar menjadi International College Of Yayasan Melaka. 

Kalau diikutkan... nak je aku masuk dalam.. boleh aje aku call makcik aku tu... tapi, x sampai hati plak nak call mak sedara aku tu..buatnya mengganggu beliau sedang mengajar kan... xpe laaa kan... sekadar bergambar di luar pon xpe.. sudah cukup membuatkan aku teruja....







@Kata Hatiku Berbicara@

Bila lihat pelajar2 sedang berduyun2 masuk kolej... alahaiii... teringat masa lalu....

Rindu kawan2.... 

12 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

all the best semua

aniswany lazim berkata...

salam ramadhan :)

JunAina berkata...

Kenangan akan sentiasa mengusik jiwa.

Ann Ishak berkata...

ingatkan kapal terbang tu boleh terbang, rupanya replika ye :)

Rapunzeel Cikilolo berkata...

dpt singgah bergambar pun jadi la...

Qhaifa Nur berkata...

salam ramadhan...

tempat jatuh lagi dikenang...

Khai♥Rin : anies berkata...

mengimbas memori ye moon...selalu terjah JJ x? heheheh

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Cik Moon..

huhu..dpt bergambar kat pintu masuk pun jadilah ye..hihi..
terubat rindu.. :)

yo87 berkata...

Salam Ramadhan daripada nasihangit. Hehehe ;3

s h a berkata...

Wahh...beshnye dapat pg tempat belajar.Mesti terkenang2 time pg kelas sume kn. :)

s h a berkata...

Wahh...beshnye dapat pg tempat belajar.Mesti terkenang2 time pg kelas sume kn. :)

Izzaty Hannany berkata...

kolej ini untuk pelajar ting. 4 & 5 ke macam mana? Mohon reply. Saya perlukan kepastian