Isnin, 30 Disember 2013

Bibimbap (korean food)

Assalamualaikum...

Akhirnya dapat gak buat Bibimbap

Bibimbap (masakan dari korea)

walaupun bibimbap yang aku buat x de laa nak sama sebijik cam korea punya resepi... tapi ada la rupa cket2 kot

biasa laa...ubah suai sikit kan....

ni laa rupa bibimbap yg aku buat...


bibimbap setelah digaul..

yg sebenarnya definisi bagi bibimbap ialah.... nasi yg digaul dgn sayur-sayuran...

muahahaha.... 

ni laa rupa sebenar bibimbap dari korea...

ini laa rupa sebenar bibimbap
sepatutnya... ada byk sayur-sayuran dan ada bijan.... tp aku ni tang mana bahan yg ada..tu je laa yg aku guna... keh keh keh.......


@Kata hatiku Berbicara@

bila tgk masakan cam ni.... terpulang pada selera masing-masing.... tekak sendiri2 kan.... xpayah nak tergeli sangat tengok telur kuning tu.. :) :)

12 ulasan:

Rizziela berkata...

1 kali ajer pernah makan makanan korea..sedap gak .. hihi

:: Mrs.Eady :: berkata...

sedap eh?

Khai♥Rin : anies berkata...

Tetiba tongin nk mkn n g seoul garden skrg jg!

shaFazie berkata...

tak pernah makan tapi teringin nak rasa lg2 tgk bibimbap ini byk sayur ..peveret sayur2 :D

ros_reeza berkata...

tak pernah try pun makanan korea setakat ni..

nohas berkata...

ada rupa, cuma yg Korean version tu ada sayuran hijau..apa2 pun utk mkn sendiri, belasah je..

Fazleyatul Aini berkata...

hari tu saya p makan kat seoul garden. try kimchi soup. sedap pulak. tapi nak refill kene tambah 3 hengget. huhuhu

Time Traveller berkata...

Rindu nak pi korea lagi ker?? hehehe.. :D
Alaa.. sayur tak ada tak apa.. janji oa sedap bila di makan dan ada rasa ala - ala bibimbap :D

Mimi Azirah berkata...

adooiiii sedapnye..nak nak tlur kuning yg xmasak tuh

- berkata...

Time Traveller: ermmm...saya xpernah g korea lagi...huhuhu...

LYAfrina berkata...

sedap ye??

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam cik moon..

aduhai..tgk limpahan sayuran tu nmpk menyedapkan..tp tgk sebiji telur tu..rasenye kalu cma buat, cma tak letak telur ni..

mmg sebijik cik moon buat :)