Rabu, 18 Disember 2013

Pen~

Assalamualaikum...

berkenaan entry aku semalam..pasal dapat hadiah pen tu...

tertarik plak dgn komen dari blogger Fairus..



lepas baca komen beliau... terus saya teringat kat rakan opis yg sorang ni...

dia pon jenis yg suka hilangkan pen... haha

agaknya orang lelaki mmg gitu kot..... 

kat opis ni... sorang kawan lelaki ni boleh dikatakan dalam tempoh 2 minggu sekali.. mesti mengadu kata pen dia hilang.. 

dia sendiri tak pasti kat mana hilangnya... 

al maklum lerr orangnya bz.... 

sampai tahap.. aku bagi cadangan kat beliau.... "apa kata pen tu kau gantung kat leher..guna tali" 

yg terakhir kali plak... aku belikan dia pen.. siap tampal nama kat pen... 

kalo dia nak sign form claim bebudak engineer tu... mesti aku akan tanya... 

"mana pen, hilang lagi ke?" 

dia akan jawab... " ehhh ada... x hilang" 

hahaha...

hmmm..skang ni dah lama gak laa dia x mengadu kat aku yg pen dia hilang.. keh keh... dah pandai jaga kot...


@Kata Hatiku Berbicara@

Bagi aku plak... akan pastikan ada sebatang pen dalam handbag... 

11 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

kisah pen..hihi

Khai♥Rin : anies berkata...

hehehe bg lelaki....pen kecik.kalu hilang bleh bli sbb murah. acu sport rim yg hilang??? mengagau nk ganti blk...

Kakzakie berkata...

Kalau gantung kat leher pun hilang juga dah tak ada solution lain lagilah Moon..

Tempat kakak pulak sales exec kakak selalu terambil pen org. Masuk bilik dia mesti boleh jumpa balik pen org yg dia terambil..

Time Traveller berkata...

Bergantung juga... tak semua lelaki hilang pen itu sebagai perangai hahahaa.. :D

Fifi Nadhrah berkata...

salam kenal dari fifi.. pen kecik.. selalu org lupe.. tapi banyak jase.

ros_reeza berkata...

kisah pen.. menarik kan.. ada yang pandai simpan.. dah bertahun pun, masih simpan, nak nak lagi kalau pemberian dari insan istimewa.. tapi, apa boleh buat, kalau ada yang terhilangkan.. tak boleh nak jangka kan.

Nora Karim berkata...

mmg org laki gitu kot... husband saya wartawan... tapi sokmo minta saya pen kalau di luar... kita org perempuan mmg sokmo ada pen.. saya siap ada nota kecik lagi dlm henbag... mana la tau ada ilham nak tulis post entri... hahahhaha

lieyalatif berkata...

lieya pun jenis cuai moon...sebab tu sentiasa beringat, lepas guna terus simpan....kalo buat leka mmg ilang....lg2 pemberian org tersayang, aduh ruginye kalo ilang kannnn....

fairus berkata...

LEPAS NI BOLEH BUAT CERITA 'AKU SEBATANG PEN' :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Cik Moon..

hehe..masalah pen 'M.I.A' ni pun selalu jgk jadi kat CMa..
pagi2 mesti penuh bekas pen..bila dah petang..tau2 ade seketul pensil je yg tinggal.. haru!

CikLily Putih berkata...

sama dengan kite, dalam handbag mesti ada pen sebatang...