Selasa, 2 Jun 2015

Komuter-KL Sentral >> Batang Benar

Assalamualaikum...

Sejak dah berkereta selama 3 tahun ni... selama tu laa mun xnaik komuter...

last week hari jumaat.. mun plan xnak balik rumah parent kat Semenyih..sebabnya adik mun pinjam kereta selama 3 hari.. ke Perak katanya...makanya...mun ibarat orang yg patah kaki..bila xde kereta ni kan..huhu

kebetulan pagi jumaat tu..encik tunang duk tanya "balik semenyih ke hari ni?"

masa ni laa nak mengadu domba kan..kan..hehehe.. duk bgtau laa kiter ni xbalik..xde kereta.. adik pinjam... 

padahal boleh je tumpang kereta Kak Long.. tp kena tggu anak dia habis kelas.. so tengah hari sabtu la baru balik ke Semenyih... 

Makanya... encik tunang pun offer diri nak jemput kiter kat komuter.... 

aiisshh... hati berbunga riang dibuatnya tau... lunch hour tu jugak terus balik umah kejap..packing baju dalam beg..pastu terus balik opis..

Naik komuter tu... mcm orang jakun dibuatnya... al maklum lerr dah lama xnaik komuter.. nak plak dapat naik train yg baru tu kan...

so xde laa berebut, berhimpit dan mandi peluh mcm sauna dalam train tu... 

Makanya dari opis pukul 5.30.. naik Kelana Jaya Line (putra lrt) terus ke KL Sentral.. naik plak komuter terus ke Batang Benar.. ngam-ngam je sampai dalam pukul 7 pm...

fuhhhhh perjalanan 1 j 30 m...
gini ler rupa train baru komuter yer...

Mun turun kat Stesen Batang Benar sebabnya dah dekat dgn rumah encik tunang kat Mantin..

masa tu... dah duk terfikir laa kan... cenggini laa aku nnt bila dah kawen... setiap hari akan berulang alik g kerja.. (ni kira prektis dulu laa ni ehhh..hehe)

@Kata Hatiku Berbicara@

Thanks my dear..tolong jemput kiter balik ke semenyih... :) :) :)

susah2 jer.. dah ler keje kat semenyih.. pastu balik ke mantin nak amek kereta..bawa cik tunang balik semenyih..pastu patah balik ke umah kat Mantin..huhuhu~


5 ulasan:

Kakzakie berkata...

Ok juga Mun kalau setakat 1jam setengah yg consisten bukan kerana jem. Sebab dah boleh set kat minda... Kalu jem kita susah nak set masa..

Nurzakiah Hanum berkata...

wow siap jemput nie..sweet

thisni3zahata berkata...

Practice make perfect..nnt lama2 biase la tu...tapi kalo 1hr3mnt..lama tu..hoho

fairus berkata...

Tu belum cerita lepas kawin dapat anak.. Kena ulang alik ke rumah pengasuh pulak.. :)

AnneRaini berkata...

untuk yg tersayang, sanggup jer moon.. hehe