Rabu, 27 Januari 2016

Masak Lemak Jantung Pisang

Assalamualaikum...

akhirnya...dapat gak makan masak lemak jantung pisang...

cuma bezanya kali ni ialah... kena masak sendiri.. huk huk...

kalau dulu, bila teringin nak makan je.. bagitau mak.. konpem hari ni atau esoknya dapat... 

sekarang ni xleh laa nak mengharapkan gitu... buat malu ehhh ngan husband sendiri... haha

mak masak sedap sedap heiiii.. 

bila aku try masak.. memang laa sodap... husband pown puji sodapp... tapi.... kiter tetap x puas hati heiii... tak boleh lawan masakan mak...

lagi satu... pebret moon suka buat ulam je... pergh dapat pekena dgn sambal belacan n kicap je pon dah berselera weiii...

tu pun hari ahad lepas, sempat singgah pasar pagi beranang...

semata-mata nak cari jantung pisang je... hehe... 

*TQ Abang..layankan aje wife dia yg terliuqqq nak jantung pisang...pasnie.. xde laaa bila nengok jantung pisang yg masih bergayut kat pokok tu pon kita terliuqqq..hahaha..




@Kata Hatiku Berbicara@

asal sebut mengidam je.. mesti org akan kaitkan dengan "tengah pregnant ke?" "dah ada isi ehh?"

dah tu...masa aku bujang... suka je mengidam itu ini... tu kira pregnant ke? huhuhu...


5 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaa

idzwa kamaruddin berkata...

tak reti mkn jantung pisang~

this ni3za berkata...

Wahhhh..Saya suka jgk gulai lemak jantung pisang..huhu

Fazleyatul Aini berkata...

fuhh mengancam lauk eh !

zazanizam berkata...

terliur moon! last makan thun lpas.. itupun kwn yg bagi jantung pisang hehe.. nak beli tak terbeli hahaha.. goreng mkn dgn nsi pnas2 sedap.