Isnin, 25 Julai 2016

Diari Raya 2016-Part 1

Assalamualaikum...

dah nak habis bulan syawal.. baru berkesempatan untuk update blog...

mak aii... berhabuk sungguh ni..hehe

di kesempatan ni.. moon nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir batin buat rakan2 blogger yang mengenali moon...

syukur alhamdulillah..seronok je rasa raya tahun ni... dapat beraya dgn org tercinta...dapat plak balik kampung..merasa laa jugak kan... hahaha..

pic raya pertama dan kedua...
kami beraya ke KL..
kampung halaman kami mmg dalam KL je.. keluarga sebelah emak dan keluarga sebelah ayah..
pendek citer.. anak jati KL
raya ketiga dan keempat plak.. kami balik kampung kat Johor...
sempat singgah beraya ke rumah sahabat lama kat Batu Pahat
raya kelima tu otw nak balik KL.. jalan jem teruk..secara kebetulan plak.. family moon bermalam kat melaka sehari.. so kami pun join laa satu malam kat sana.. pepagi isnin tu terus gerak balik sebab encik suami bekerja...
ni pic raya ke-12.. kami balik sungai besar.. family arwah isteri, suami moon... rindu sangat mak abah sungai besar..sampaikan moon termimpi2 mak abah...
sedih jer rasa bila abah kata lamanyaa moon x balik jenguk sungai besar..
rasa nak nanges kiter dibuatnya... bukan kiter x moh balik, sejak adik ipar duk skali kat rumah kami... encik suami yg kena hantar dan jemput dia balik kerja.. kitrg nak berjalan, nak berehat pun sampai kena tgk jadual kerja dia..huhuhuhuhuhu
otw balik dari sungai besar tu..sempat g beraya kat Bukit Jalil..rumah sahabat baik..
yang ni pic terbaru.. hari sabtu...
menghadiri majlis perkahwinan rakan kolej.. sama2 join wataniah..
sempat juga kami dating kat Teluk Kemang, PD walaupun tengah x sihat tu..huhu
yang ni plak pic hari ahad...
rumah pertama kat Tasek kesuma, semenyih.. rakan sekolah moon.
pastu terus ke Puncak Alam rumah abang ipar dan rumah kawan baik suami. (selang beberapa rumah dari rumah abg ipar je) last sekali ke Ukay Perdana, KL.. yg tu x de pic.. huhuhu

@Kata Hatiku Berbicara@

Syukur alhamdulillah... meriah raya tahun nie.. dengan kehadiran encik suami disisi..

6 ulasan:

Siqah Hussin berkata...

Penuh aktiviti mun dan keluarga ye..

Btw, johor di manakah lokasi? Hee. Kalau mentua siqah, duduk di muar.. 😊

Selamat hari raya buat mun dan keluarga.. Ada lagi hari dalam bulan syawal ni.. Boleh je update cerita syawal. Siqah pun ada lagi tertunggak ceritanya.. Hehe.

Qhaifa Nur berkata...

Seronoknya mun beraya dgn en. Suami...
mmg puas berjalan lah..

Selamat hari raya...

CikPuan FiDa berkata...

selamat hari raya maaf zahir batin kak moon.. meriah raya kak moon..

idzwa kamaruddin berkata...

amboii meriah nyer raya!

AnneRaini berkata...

selamat hari raya moon..

zazanizam berkata...

Assalamualaikum mun, selamat hari raya ! lama tak singgah sini hehe.