Khamis, 20 Oktober 2016

workstation baru

Assalamualaikum...

dah lama rasa x ambil sebarang tempahan... baru-baru ni.. rakan mun ada whatsapp bagitau nak order set tilam kekabu baby..

dan dengan berbesar hatinya mun terima tempahan tersebut sebagai satu cabaran buat mun..sebab mun tak pernah jahit set tilam baby.. huhu

apa salahnya kita mencuba sesuatu yg baru dan luar dari bidang kita kan..kan...

moon langsung takde basic pasal menjahit ni... korang tanya laa apa2 nama jenis jahitan... mmg x tau... yg tau..jahit jelujur je.. muahahahaha... 

kalo dulu, nak jahit seluar atau baju yg koyak.. suruh mak ajer.. kekeke

cuma beberapa tahun lepas, terasa teringin nak buat bisnes craft.. baru le belajar jahit tangan sket2.. tu pun sifu mun hanya youtube.. 

kali ni.. nak jahit tilam dan bantal utk baby pun mun ber'sifu'kan youtube juga.. part yg susah sket bila nak jahit bantal peluk le.. huhu.. 

dan kali ni.. semangat menjahit tu sangat ler tinggi bila turut dibantu oleh encik suami tersayang...

gigih tau susun atur meja, DIY tempat letak benang.. semangat yg tinggi walaupun tangan kiri beliau masih belum pulih sepenuhnya..huhu

siap nak tolong jahitkan lagi... tapi kiter yg x bagi..kekekeke...

encik suami memang pandai menjahit dan pandai guna mesin jahit... (malunyerrr kiter bila dia tunjuk skill menjahit...) 

my workstation
ok...dah siap hasilnya nnt mun share kat sini yer...

proses menjahit tu baru 40%

@Kata Hatiku Berbicara@

teringin nak belajar jahit baju kurung dan baju melayu.... 

3 ulasan:

dear anies berkata...

cantik tmpt letak benang tu mun beli kt ne?

this ni3za berkata...

Welcome to the club Moon..Semoga berjaya siapkn set tilam baby tu..Nnt jgn lupe update hasil jahitannya ya..huhu

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

bestnya suami akk pndai menjahit.