Selasa, 17 Januari 2017

Riz Mun Enterprise

Assalamualaikum...

Ya Allah...rindunya nak up entry kat blog kesayangan nie....

hari ni moon nak berkongsi dengan kengkawan semua... ahad baru ni merupakan minggu kedua perniagaan kami bersiaran langsung di Car Boot Sales, Semenyih...

syukur alhamdulillah... penat lelah kami untuk membuat langkah pertama berjalan dengan sangat lancar...

nak berniaga ni mmg moon akui...banyak benar modal kena keluar...

jika sebelum ni sekadar amek tempahan online je kan... kali ni..cik abg ajak meniaga kat car boot sales plak... ni adalah step seterusnya sebelum kami merancang nak buka kedai...

alhamdulillah... sejak kembali aktif menjahit ni..tempahan tak putus-putus..sampaikan x cukup masa rehat...

seriously, mmg terasa penat sangat... sampai sakit kaki, sakit pinggang... demam on off... 

tapi...tetap bersemangat nak siapkan tempahan...


minggu pertama kami berniaga..
masa ni x de rack besi lagi..
minggu kedua..ahad lepas..

yg bawah ni plak antara tempahan yg sempat moon siapkan...

bantal kekabu

bantal peluk kekabu

bantal kekabu

bantal owlie

bantal kekabu hello kitty yg sangat menjadi rebutan customer.. ni pun ada yg sanggup tunggu moon restock sampai bulan 2 nnt.. sebab kainnya tu moon xdpt cari kat KL.. kena balik kg kat johor baru dpt kain ni...

bantal owlie lagi...

bantal kekabu baby dan sarung bantal kekabu-6 pcs

bantal kekabu lagi...

bantal owlie lagi...order dari sarawak

bantal kekabu kembar saffy dan saffa
*moon panggil kembar ni dada & dede..hehehe

bantal kekabu untuk kanak2

bantal kekabu lagi

bantal owlie lagi...

bantal leher kereta..order dari KK,sabah...

@Kata Hatiku Berbicara@

alhamdulillah...mesin jahit industri akan sampai dalam minggu ni... pemberian dari mr hubby
katanya nak memudahkan wifenya menjahit... 
tak sabaarrrr nk tunggu...nak rasmi mesin baru... ehhh rasa nak buat potong ribbon laa plak..kekeke...

#tq mr hubby cayang... sentiasa peka dengan keadaan wife... lagi2 masa sakit kaki (hampir sebulan sakit) tiap malam urut tapak kaki..buatkan air suam utk rendam kaki.. 


3 ulasan:

this ni3za berkata...

Wahh...Tahniah Moon..Semoga trus maju jaya...Amin

CaDLyNN berkata...

congrats moon!
pandai jahit.


kite pakai mesin pon senget benget lg..hahaha

nk kene praktis selalu ni

Nazayiena Ayiena berkata...

seronoknya mon dah ade bisnes sendiri,semoga trus maju jaya....