Jumaat, 27 Januari 2012

Restoran Briani Power~Terbaikkk..

Akhirnya..... dapat gak sekali lagi makan kat Briani Power yang terletak di Tesco Melaka..

Tahun lepas aku g melaka.. makan sorang2... Tahun ni..g makan kat situ...ditemani oleh family..hehe

Hahaha~ aku kalau datang situ..suka jer sergah atok ngan abg bai...

sampai skang..wlpun dah lebih 2 tahun tinggalkan kenangan manis tue.. aku akan ingat sampai bila2.. dan aku akan ingat jasa baik abg bai dan atok..


Okay..meh jamu mata anda dgn melihat gmbar~ hehehe


ni namanya nasi briani gam kambing...
kegemaran aku, setiap hari mkn kambing.. sepanjang kerja part time kat situ~


nampak tak air warna pink tu... tu namanya sirap bandung power..

rasanya mmg power!!

bukan air kegemaran aku... skali sekala je aku minum.. sebab aku suka minum air milo suam.. yg dibuat oleh staff lama kat situ bernama Mustafa.. sebab dia je yg tau.. aku nak susu byk mana.. aku xsuka minum manis2.. jadi dia laa yg pakar membuatnya..

*mus!!! aku rindu kat kau!!*


Okay.. ni laa atok kesayangan aku!!!
aku rindu nak dgr atok berceloteh..kasi nasihat..
masa blajar kat melaka.. jauh dari parent.. so.. xde sape yg nak kasi nasihat kat aku yg degil nie.. jadi.... aku suka je layan kerenah atok...
dia pasti akan bagi kata2 nasihat yg berguna utk cucu dia yg degil nie.. hehe~

atok suka puji aku..."moon rajin..ada je keje yg dia nak buat..xreti duk diam.."
ngee~ tu dulu..skang dah jadi pemalas.. lalalalalala~


Ni ler abg bai!!

nama betul... asbar.. ehhh baru perasan.. abg bai dah makin cerah laa..
abg bai guna apa? fair n lovely ke?? hehehe~

abg bai ni..tukang masak kat briani power.. masa keje kat situ.. setiap ari isnin..dia akan bawa aku n d gang pergi main bowling..makan kat kfc..tengok wayang... pergi karaoke..

semuanya abg bai yg belanja..

Hmm tu dulu...

sekarang nie... abg bai ngan atok pun terkejut tgk perubahan aku.. hehe~ sory erkk abg bai.. kita dah x karaoke ngan kwn lelaki...

@kata hatiku berbicara@

kalau umur aku masih panjang... aku pasti akan datang ke situ lagi...

andai umur aku masih panjang..sudah berkeluarga.. aku pasti akan beritahu pada generasi aku yg seterusnya.. mereka ni laa yg pernah membantu aku~wlpun jasa mereka hanya sekecil tapak tangan..tapi sgt berharga..dan akan dikenang smpai bila2...

9 ulasan:

iizla berkata...

mcm familiar je muka atuk tuh...

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

izzla: hmm yeke... pernah tgk kat area mana erkk?? sebab atok ni..selalu ke bt pahat...

♥cmª shIemª♥ berkata...

wow..briani gam! peberet en asben ni..

nak bw dia ke situ satu hari nnti..

bertuahnye ade yg disisi bila berjauhan dgn pmly..untung cik moon..

..cik gugu.. berkata...

sy jd lapar ble tgk pic nsi tu -.-

CekbOlat-bOlat berkata...

ehh.. atok awk msih hnsem =)

boleh isi borg nk jdi nenek ~,~

Noraim berkata...

sedap ke nasi briani neh? rasa mcm xleh nak telan je bila makan. huhu.

missSenget berkata...

wah..

nanti kawen, bole request nasi beriani utk kenduri..

mesti best..!

CikFi berkata...

cik moon penah kije situ ke dulu?? aah memg sedap lah makan nasi beriani power tu.... sentiasa je ramai org kan..kalo bln rmadahn kena call wat tephan meja.. kalo tak kompem penuh..

CikFi berkata...

cik moon; tak slalu pon...kadang-kadang kalo slalu muak pulak nnt + kering poket haha... sbb cik fi dok melaka je pon.. kalo dah pegi tesco beli brg singgah pekena briani ayam..