Halaman

Selasa, 25 September 2012

Cara Download Video Youtube di Samsung Galaxy Tab


Haaa disebabkan ada keyword cara download video youtube menggunakan galaxy tab... maka...

aku pon menggatalkan jari jemari nie..untuk update blog... ngeee~

Aku nie... amek mudah je kalo nak download citer ke..lagu ke...

mudah laaa sangat...aku suruh adik2 aku yg tolong downloadkan.. wakaka~

ada je caranya.... ni salah satu cara aku laa... guna TubeMate...

mula-mula...kena laaa download tumemate ni dulu kan....




Lepas itu.... Klik TubeMate...dan search laaa video yg korang nak...



Kemudian...dah pilih video mana kan.... nampak tak anak panah warna hijau tu......
Klik situ untuk download...



Kemudian...akan keluar laaa..... yg ini....
sila pilih saiz video tu yerkkk....
selepas klik pada saiz video... automatik laa download...



Mudah je kan.....

Aku mmg guna nie je... yg lain mmg xde la... kalo adik aku ada cara lain nak download video kat youtube... dorang jee laaa yg akan tolong buatkan...


@Kata hatiku Berbicara@

Terkadang tu...adik2 aku lagi pandai guna galaxy tab... tuan empunya pon xbape reti..muahahahaha~

12 ulasan:

Anum berkata...

thanks for sharing

NUR berkata...

Takpandai jugak download2 ni.. Suh org lain je..

Ema Junaiha berkata...

wah, dapat ilmu..tp belum ada lagi samsung galaxy note ke tab ke..hehhe

nabByla berkata...

muahaha.. standard la tue.. adik bella pun lagi terer bab2 gajet nie. :P

Azlan Strider berkata...

owh..boleh ekk..galaxy tab guna andriod kan sebab my fren kata skunk nie andriod dah block apps yang bleh download youtube tapi tak tahu laa betul ke x...heheh

Regards,
-Strider-

-meeSUPERGIRL- berkata...

ilmu kat sini .. tq :)

kakchik liena berkata...

Aka pun pakai tab gak tp tak pandai download 2 ni ajar la akak jap.. please.. serius ni

Miss coretan hati berkata...

Kalau untuk tab,biasanya tuan blog ni pilih saiz video yang mana?
Saya x tau nak pilih.nanti pecah pulak gamba kan...

nora berkata...

Nak download resepi leh ke guna cara ni..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

nora: cik nora, saya nak tahu juga..resepi tu...dalam bentuk video dalam youtube ke?

kalau dalam youtube,, boleh je download..cari je video tu.. kalau resepi tu cik nora cari dalam website.. cik nora boleh printscreen je resepi tu..

muhammad safuan wan berkata...

Saya tak boleh guna tubemate knp ye?
Dah puas download 2,3 jenis tubemate youtube,tubemate je..
Harap dapat membantu

muhammad safuan wan berkata...

Salam..
Saya ingin bertanya,kenapa saya sudah download 2,3 jenis tubemate tapi masih tidak blh gn?
Dia asyim minta rating 5 star n download 1 game seblm gn tp dah ikut,masih tak boleh..
Harap admin blh tlg.