Isnin, 10 November 2014

Sakit itu penghapus dosa kecil~

Assalamualaikum...

Syukur alhamdulillah... badan semakin sihat... setelah seharian Jumaat duk terbaring, tergolek, terguling, termuntah, termenangis...semuanya ter laa kot... huhuhu

Al kisahnya..moon x sihat pada hari jumaat.. suhu badan 39 celcius, perut masuk angin..selera makan pun dah tentu hilang.. 

hari sabtu baru laa reda sket sakitnya... sakitnya bila time aku makan... tgh makan tu, bleh plak tetiba datang sakit perutnya... suhu badan dah ok, cuma badan masih terasa bisa-bisa.. duk berkurung je dalam bilik..sebab nak panaskan badan..xbleh nak pijak lantai, rasa berbisa sangat...


sarapan pagi di Kampung Tanjung, Semenyih.
sampai je kat semenyih, ayahanda ajak sarapan kat luar..
walaupun selera makan dah ok, tapi hanya mampu telan roti jala dan teh o..
Alhamdulillah, at least dah ok laa jugak kan...

Hari Ahad plak, bersama dengan Encik Rizal kita... pergi ambil cincin tunang...

sementara nak tunggu cincinnya siap, sempat gak window shopping dalam tesco kajang..

ermm ermmm 1st time window shopping dgn beliau...pastu ajak plak main basketball kat dalam Ocean Playland... fuhhh, rasa mcm budak-budak tau... 5x main... haha.. encik rizal kita dah terpengaruh dgn bakal tunangnya..main mcm budak2... kekeke~ 

pastu tak cukup tu, ditambah lagi 2 token, lawan plak hockey tangan kot namanya.. kekeke~ belasah je laa namanya... 

mcm dalam gambar bawah ni...


maaf ye puan empunya gambar..kita pinjam, tepek pic ni... hehe

haaa.. ko... terkeluar aku punya perangai bebudak tu kan... sampai berpeluh-peluh laa jugak...

hmmm ok jugak kan.. at least, btambah sihat sket badan ni kan...

Lepas ambil cincin, terus ke area Mydin Kajang.. disebabkan aku bgtau dia, nak cari balang kuih.. dia ajak survey kat mydin, kot ada jual situ kan.. tapi xde plak yg seperti aku nak.. sudahnya sampai ke Mydin Semenyih perginya..kekeke... alang-alang terus g lunch kat area situ... tempat biasa beliau lunch waktu keje...


@Kata Hatiku Berbicara@

Hmm..nasib baik ler encik rizal kita ni melayan ajer bila ajak main permainan bebudak ni kan..hehe~ 
xpe..pas ni kita ajak dia main carrom & ping pong plak kat umah... nak plak ayahanda sibuk sangat nak buat tournament ping pong untuk family... bleh ler dia join kan...

5 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

setuju

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

jaga kesihatan ya kak.

zazanizam berkata...

Assalamualaikum moon, hope dh sihat mcm biasa.. budak2 pun janji dia syg moon hihihi.

thisni3zahata berkata...

Che mek suka dgn game hockey tangan nih..huhu

AnneRaini berkata...

musimlah skrg ni moon. leka sikit je mulalah demam..huhu