Khamis, 30 Oktober 2014

Shopping~misi mencari barang tunang

Assalamualaikum...

Semalam ambil cuti sehari..semata-mata nak shopping....
haha~ bahagia laa sangat yerk... semata-mata nak shopping.. sanggup ambil cuti sehari...

Hmmm bukan apa..saja nak spend masa 1 hari..dari pagi sampai petang.. g survey & beli baju tunang dan barang hantaran...

Lokasi pertama.... pergi Bukit Bintang... singgah kedai Daiso... haaaa...yg ni..pepagi lagi aku dah sampai... kedai pon baru je buka kan...

Pegi Daiso semata-mata nak beli BB Face Mask With Collagen & Charcoal Face Mask

serius weii.. aku sangat suka guna BB Face Mask ni... ari tu rasa cam nyesal je beli 1 pek kan.... 

ni beli lagi 3.... pastu rembat la jugak Charcoal Face Mask ni skali kan... fuhhh...dah try guna malam tadi... memang best... keluar bintik2 hitam kat muka tu kan... 




Lepas ke Bukit Bintang, singgah plak ke Masjid Jamek...

duk usha baju...kot ada yg aku berkenan tu kan....

pastu singgah plak Sogo.. lunch dgn Kak Long & Abg ipar... memandangkan opis along & abg ipar dah dekat sgt dgn sogo tu (untung ler laki bini satu opis kan..kan..hehe)

pastu jenjalan lagi kat masjid jamek tu... survey lagi dgn kak long...

dah puas survey kat masjid jamek... terus ke Carrefour Wangsa Maju... akhirnya..... dapat gak Jubah yg aku rasa bersesuai dgn tema... Pink & Blue... Ok laa, bajunya x sarat dgn manik2... dan simple sket...
Awalnya nak beli baju pink... tapi difikir-fikirkan... Cik Abang kita tu mesti laa nak cari baju yg sesuai gak dgn baju tunangnya... x kan nak suruh dia pakai pink kan... so, aku decide beli baju biru je.. hehe~

Pastu duk cari kasut.. moon kalau nak shopping kasut...suka beli kat Bata.. sangat selesa dan tahan lasak...
kebetulan ada offer 2 kasut Rm50.

apa lagi... rembat laa kan... tapi saiznya plak payah nak dapat.... dah berkenan yg ni...saiz xde, berkenan yg tu saiz xde.. sudahnya... promoter tu ckp "apa kata satu kasut, akak beli utk anak akak..yg tu semua saiz ada"

dgn muka sadis aku menjawab "akak belum kawen lagi dik non oii"

dan dengan rasa bersalahnya....beliau telah layan aku bagaikan tuan puteri... masa nak test kasut, dia duk sarungkan kat kaki kiri dan kanan... aku hulur kaki je... kekeke~ 

(dah aku sorang je pelanggan dlm kedai kan...boleh le ko wat camtu ye..cer kalo tgh ramai customer, mmg wat dek jer laa kan...)

Dah habis shopping kat carrefour, terus singgah ke Jusco Alpha Angel plak.... duk cari balang kuih raya utk hantaran...tapi kan.......time aku nak beli, boleh plak laaa xde.... huk huk.... suka cam tu tauu....huuuu~ 

sudahnya barang lain yg aku duk beli....

Haaa ko... sangat-sangat memanfaatkan masa yg ada...

Bukit Bintang >> Masjid Jamek >> Carrefour >> Jusco


@Kata Hatiku Berbicara@

nampak x semangatnya di situ.... sanggup apply cuti sehari semata2 nak g cari baju tunang... bukan pe.. beli awal2, nnt bleh ler alter sket.. sebab labuh sangat..so xde laa kelam kabut kan... hehehe~

10 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

sronoknya..alhamdulillah tahniah kak..

fairus berkata...

Selamat bertunang.. Bila tu?

thisni3zahata berkata...

Wah...Semangat...huhu..Tahniah..

Fazleyatul Aini berkata...

semoga berjalan lancar

zazanizam berkata...

wahh! seronok kan survey brg2 tunang hehe.. 1 ari tu rasa cam xcukup masa jugak tu moon betul tak? hihi

Nazayiena Ayiena berkata...

sapa x semangat nak beli persiapan bertunang tu,bila tu moon,dan tahniah....

LYAfrina berkata...

antara perkara paling best buat preparation hari bahagia..
walau penat.. tp syokk...

pernah pakai mask y hitam tu..mmg rsa bersih muka.. mask y satu lg tu x pernah beli lagi

Rapunzel Cikilolo berkata...

good job moon buat persiapan awal...

:)

AnneRaini berkata...

alololo bahagia sgt ni shopping brg tunang...

Khai♥Rin : anies berkata...

bersemangat tu...

buat la review psl mask tu...nk tau jg ;-)