Rabu, 11 Mei 2016

Lawak Ke Der 2016

Assalamualaikum..

ahad baru ni.. moon dan suami berkesempatan menonton secara live Lawak Ke Der 2016 di Istana Budaya...

last year kami pergi.. masa tu dalam tempoh bertunang... beli seat yg murah.. duk atas sekali... huhuhu.. tak bestttt... sayup2 jer nampak... tapi yang penting best laa layan.. dan amsa tu xde bergambar dengan artis...

tahun ni... moon beli tiket yang agak mahal ler jugak... huk huk.. tapi bila dapat diskaun 20% tu..kira murah cket laa kan.. dapat laa seat yg depan2... dan sangat berpuas hati..dapat tengok dengan jelas...

malam tu persembahan yang paling best ialah Jihan Muse, Syuk Balas dan Joey... tersangat best... 10/10  laaa kiter bagi... berkonsepkan filem "Ada Apa Dengan Cinta" 

yg kedua best ialah Doughlas Lim... yang ini pun turut diperakui oleh suami moon.. sebabnya...dia paling minat Harith Iskander... tapi malam tu lawak Doughlas telah membuatkan suami moon lupa kejap kat lawak Harith Iskander... yang ni moon bagi 10/10 jugak... 

yang ketiga, persembahan Harith Iskander.. macam biasa laa lawaknya tu memang berkaitan isu semasa...  dan apa yg disampaikan memang tepat laa kena kat batang hidung sendiri.. muahaha~ tapi moon boleh bagi 8/10 sebab rasa mcm kurengg umpphh lagi... sebabnya moon letak expectation yg tinggi buat Harith... 

yang keempat pula Afdlin Shauki... hurmmmm sedikit hambar lawaknya... nampak sgt banyak rujuk kat FB...  pasal orang perempuan pakai tudung... terang2 lawak tu melambak kat FB.. dan buat lawak pasal cari jodoh untuk Hans Isaac.. lawak tu dari tahun lepas lagi dia duk guna.... still guna lawak tu jugak... sorry Afdlin Shauki... malam tu.. u memang x best.. moon boleh bagi 6/10

yang kelima plak... Reyza Mukmin.. pelawak baru... last year memang beliau menjadi pelawak jemputan Lawak Ke Der... lawaknya memang best... boleh jadi Nabil No.2 laa kiranya.... tapi malam tu... kureeeng skett la... idea mmg banyak..ada lawak... tapi mcm sedikit hambar dan x cukup sampai lawaknya tu..huhuhu... boleh bagi 5/10

bagi pengacara Sherry dan Nabil plak... memang bessttttt!!! dan moon pulak mmg dari dulu lagi minat kat Nabil sejak dia join Raja Lawak 2... 

masa nak bergambar plak.. kami tak perlu berbaris panjang... sebabnya moon menang contest dalam page FB Lawak Ke Der 2016... moon menang pass VVIP untuk bergambar dengan artis...

tunjuk je pass.. terus dapat ke depan... terbaiiikkkk!!! TQ Encik Eddie (admin page Lawak Ke Der) 

muka ioollss siap keluar dalam page fb lagi tu... 

yang paling best.... mak moon sempat pesan.. kirim salam kat jihan dan nabil... mak memang minat Jihan...
jihan plak sporting habis... siap cakap... kirim salam balik kat mak..pastu cakap selamat hari ibu... 

so sweet laa you ni Jihan... layan peminat mcm kawan2 jerr...

barisan pelawak Lawak Ke Der 2016

masa ni ckp kat Nabil..snap banyak2 yerk...
haha...mmg betul2 dia buat... sporting habis...


@Kata Hatiku Berbicara@

InsyaAllah..kalau ada rezeki nak pergi lagi tahun depan... boleh beli seat depan2.. hehehe...

2 ulasan:

Qhaifa Nur berkata...

mun..bestnya jumpa retis femes2...jeles kak nur tau..best ya hingga repeat thn depan dahh

Ahmad Hasif berkata...

fuh, bestnye la dapat pergi kesana ya...
tidak ada kesempatan masa nak pergi kesana..
berapa la harga tiketnye tu??