Isnin, 16 Mei 2016

Santai Hujung Minggu

Assalamualaikum..

hujung minggu kali ni agak santai.. tak balik rumah parent.. tidak juga merayap ke rumah ipar..

tidak juga merayap ke shopping mall... 

mahu berehat dan santai.. (tak der laa santai mana pun..huk huk..)

dah nama pun perempuan kan... pantang tengok rumah bersepah.. pastu ada je duk pikir nak masak apa...

memandangkan encik suami ni teringin nak makan nasi lemak hasil dari air tangan isteri..

makanya..... tunaikan juga laa..walaupun kali pertama dulu...pernah buat..nasinya lembeeekk.. muahaha... (tu sebelum kawen laa)

kira ni second time laa moon buat.. uii berpeluh2 kauuu... takut nasi lembik lagi... 
kali ni lembik juga..tapi much better dari 1st time buat laa kan..kekekeke~

yang penting..lauk pauk tu mabelesss... :) :) 

sambal ikan bilis, ayam goreng, sambal belacan+hirisan mangga


petangnya santai plak buat cekodok... tapi x dan amek gambar laa.. hehehe.. 

pastu duk santai dengan kucing kami.. ermmmm asalnya bukan kucing kami pun... sejak kami berkahwin.. moon suruh encik suami bagi dia makan...  sejak dari tu..rajin menggempel dan manja dgn kami...

rasanya mmg tak bertuan kucing ni..cuma suka tumpang tido kat garaj kereta kami je.. 

time ni..baru pas kena marah n nasihat...sebab dia duk cakar tangan suami moon sampai berdarah..sebabnya dia kena marah dgn suami moon.. tu laa sape suruh tunjuk taiko...gaduh dengan kucing2 lain yg datang nak makan kat sini...
sombong sangat..kan da kena marah..

5 ulasan:

Qhaifa Nur berkata...

Hujung minggu masak nasi lemak mmg best mun...
ingatkn minggu ni nak buat laa

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

wah....

Khairul Bariah berkata...

banyak lauk nasik lemak tu
kenyang makan berdua

cekodok mesti sedap sampai takdan nak snap gmbr ye

hainom OKje berkata...

Isteri mithali ginilah....rajin hihi....
Masak ni kalau nak pakar kena masak selalu Mun....baru skill tu muncul
Mak ni pandai cakap jerlah, bukannya rajin masak sangat pun hihi

Ezan Idma berkata...

nampak sedap je nasi lemak tu kann nak2 kalau buat sendiri, kita kalau hujung minggu suka jugak buat nasik lemak, then lepas makan mengantuk pastu kesudahannya tidur sampai petang ahahaa