Sabtu, 18 November 2017

merapu sikit...hehe

Assalamualaikum....

Ya Allah..lamanya laaa saya tinggalkan dunia blog nie... dah 3 bulan rupanya berhabuk...hahaha

hokey... tak tahu nak start dari mana ni..haha

pertama sekali..nak update kat sini... saya telah menamatkan perkhidmatan saya selama 7 tahun di syarikat yg menjadi kesayangan saya.. huk huk... dari awal januari 2010 saya mula berkhidmat di syarikat Dewansite Computer Solutions... akhirnya...saya menamatkan perkhidmatan pada akhir bulan Ogos 2017

terima kasih banyak-banyak buat Bos saya Encik Azmy.. ini laa satu-satunya bos saya yg paling terbaik buat saya.. yg sangat menjaga kebajikan pekerja dan jaga pekerja bawahnya seperti anak sendiri.... Alhamdulillah...

saya merelakan diri berhenti kerja sbb dah tak larat sangat berulang alik dari Mantin, N.9 ke KL...setelah berkahwin 2 tahun ni kan... selama itu laa saya bertahan... asyik tak sihat pula tu...ditambah pula dengan sibuk menguruskan perniagaan saya...

walaupun pada awalnya risau dgn keadaan kewangan saya... faktor saya berat hati nak resign tu bukan apa... saya banyak bantu mak ayah.. bayar separuh bil, line internet rumah, cctv, nak plak dengan nak bayar kereta saya lg.. serius... gaji sy walaupun besar..x banyak yg saya gunakan utk keperluan peribadi...

akhirnya...saya nekad.. sbb fikir.. rezeki tu Allah yg beri... InsyaAllah... Allah akan permudahkan rezeki saya dan suami...

syukur... sebaik je sy berhenti kerja, suami terus dapat duit dari Socso (selepas setahun eksiden)
masa tu laa suami sy bayar habis kereta pesona beliau... maknanya hanya tinggal nak bayar kereta viva saya je... pastu terus cari van utk memudahkan perniagaan kami....

syukur, dah berhenti kerja ni.. hutang sy memang 0.. hanya hutang kereta, medical insurance je yg suami sy bantu selesaikan...

ok..keduanya....

selepas je berhenti kerja, saya dijemput menjadi fasilitator jemputan utk anak2 di tadika.. kat sek keb seri bandar, melaka...
ajar anak2 buat kerja kraftangan...

aktiviti kami ialah buat rama2 menggunakan batang aiskrim

ke-3 pula,

Alhamdulillah..saya diberi peluang buat kali ke-3 untuk live di TV Al Hijrah.. 





sekali lagi digandingkan bersama Irma Hasmie

yg ke-4,

saya kini melebarkan sayap perniagaan saya ke Shah Alam pula... 

saya berniaga selama 2 hari kat JAIS, Shah Alam... syukur alhamdulillah...



yang ke-5, 

baru-baru ini saya join event terbesar bersama BW Event Marketing.. ini adalah experiment pertama buat Riz Mun Enterprise berniaga kat tempat camnie...ohoiii..sewanya mahal... tapi nak dapatkan pengalaman tu..kami sanggup bayar utk tahu sejauh mana kami boleh menapak utk event besar camnie...

syukur alhamdulillah..sambutan sangat menggalakkan... sangat tak disangkakan tau...

penat...tapi berbaloi....




malam hari saya berniaga tu kan...ada sorang akak ni ada datang kat saya..dia tegur...yg saya ingat ayatnya "akak suka baca blog awak..tapi akak tak ada blog..suka baca je. semoga berjaya dalam perniagaan tau"

masa tu agak terkedu juga.... ehhhh ada orang kenal kita laa.... 

****untuk akak yg ada jumpa saya kat dataran nilai tu....terima kasih banyak2 akak..... kalau akak ada baca coretan saya ni.. meh laa komen..saya nak kenal lagi****


sekian sahaja...... nnt update lg..hehe... 

3 ulasan:

SalbiahM berkata...

Alhamdulillah..bisnes makin berjaya. semoga akak terus sukses dan dimurahkan rezeki

dear anies berkata...

Semoga trs berjaya mun aminnn

Hazmin Hamudin berkata...

Semoga berjaya dengan perniagaan