Rabu, 4 Mei 2011

Cuti-cuti Melaka! ~Part Two

Oyeeyyy! akhirnyerrr...dapat gak aku makan kat Restoran Briani Power!

Dan apa yg pastinyerrr... atok memang terkejut tatkala aku sergah dia kat dapur.. ngee~

Mana taknyerrr... bekas pekerja part time dia yg rajin ni... tetiba muncul setelah setahun tak datang melawat kedai.. haha~

Masa aku sergah atok kat dapur..

bleh plak atok ckp>>> "Ya Allah, maimun... baru je atok sebut2 nama maimun... dapat rasa macam maimun nak datang."

aku plak jawab>> "alaaaa.. ye je atok..dan..dan laaa atok sebut nama saya.."

Sepanjang kehidupan aku wat keje part time kat situ..masa aku belajar dulu... atok laaa org tua yg aku sayang... mcm atok aku sendiri.. atok kata...aku ni baik, rajin, xsuka melawan, sopan je cakap... ngeee~ (bukan aku ckp... tapi atok yg ckp yerr)

dan org yg banyak membantu & belanja mcm2..(tgk wyg, makan, main boling, jalan2) ialah abang bai...

akhirnyaaa.... setelah setahun x pekena nasi briani kambing... perghhhh... mmg licin aku makan weiii.. ni laa makanan kegemaran aku masa duk keje part time kat situ... tiap2 hari mkn briani kambing dan ayam..

*so..buat mereka yg duk plan nak g melaka tu... bleh laaa singgah ke Tesco Melaka.. datang makan kat restoran Briani Power.. yg duk area johor tu... xyah dtg melaka... kat batu pahat pown ada..

23 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

erm,sedapnya..

tibe2 jd teringin.. =)

mun berkata...

Miss nusha: sedap3... skali mkn..pasti nak lagi..hehe

kindergartenlibrary berkata...

nyum2 !!
nasib baru pas sarapan ~ ~~

mun berkata...

melly: sib baik dah sarapan yer.. klu x..mau terliur tu..hehe

Encik MamaT berkata...

lama tak pekena beriani... nti kalo kami p dapat diskaun tak.. hehe

mun berkata...

en mamat: boleh jer dapat diskaun.. sebut nama moon..kata moon yg promote kedai tu.. hehe~ tapi kena ckp kat atok ngan abg bai laa..sebab staff kat situ..semua bdak baru.. so dorg xkenal moon.. hehe

Misty Melor berkata...

alahai cik mon.. masuk sini jer lapo lagi.. lama tk makan kamben nie... alahai :( masuk sini jer mengugat keimanan :p

Unknown berkata...

Yana lapor.. hua....
aah.. hmm.. sepupu Yana pon penah keje kat tempat nasi beriyani kat melaka.. tapi tak tau la kat tesco ke..

mun berkata...

ukhti syikin: hehe.. cikmoon suka letak gmbar makanan dlm blog nie..hehe.. so..pastikan perut kenyang sblm buka blog moon yer.. lalala~

Yana: ye kee... sape nama dia.. ntah2 kenal ke.. klu briani power ni hanya ada 2 tempat je.. batu pahat dan Tesco melaka..

nurkaloi berkata...

err sronok ke tesco melake
heheh
kaloi tak penah g kowt

mun berkata...

nurkaloi: tesco melaka xbest.. tapi kedai mkn dlm tu yg best..hehe

Dekcik berkata...

dekcik duk melaka...tpi kat alor gajah x ade ape pown..

mun berkata...

dekcik: hmmm alor gajah mmg xde pape kan.. juz kawasan perumahan je...

Unknown berkata...

dia lelaki.. Muhammad.. pakai spek.. tapi dah tak keje.. sekrg sambg study... Yana pon tak kompem dia keje kat Tesco or tak.. tapi dia jual2 nasi beriyani gak.. haha...

mun berkata...

yana: hmm..muhammad? xsure plak yg mana.. agaknyer klu nengok muka tau kot.. sbb dulu ada gak nama muhamad keje situ... kejap je keje.. pastu dia smbung study.. awek dia pon penah keje situ gak...

Unknown berkata...

haha.. tak tau plak tang awek tu.. haha...

mun berkata...

haha.. ye ke.. ermm.. jap.. dia dulu masa sekolah duk asrama ke? ke...sekolah teknik ke... sbb nama dan pakai spec tu..dah sama..hehe

mykhalis berkata...

tengok gambar wat nak gigit jari jeee..tak aci btoll..nampak sedap sangatt

mun berkata...

khalis: hehehe... aci kat india lorr... ngee~ ye..mmg sedap..bukan nmpak sedap..dah mmg sedap sgt...

秋 ツ berkata...

nasi beriani kmbing? tak penah agy mkan. huhu cmbesy jew!

mun berkata...

miss dorayaki: klu suka mkn kambing... mesti suka klu dah mkn nasi briani kambing..hehe

Unknown berkata...

entah ek.. hahaha... Yana tak pasti dia skol mana... tapi dia dok umbai.. knal tak..dia anak cikgu.. hehe...

mun berkata...

yana: oo yeke... hmm..anak cikgu?? mcm btol jer.. pernah dgr dia ckp...