Khamis, 3 November 2011

Kelas memasak anjuran KEMAS~

Minggu lepas... mak ajak aku g kelas memasak...

ggrrrr~ aku malas sebenarnyer.. tapi demi temankan mak.. aku rela serela relanya... hehehe

sebab mak kata... cikgu tu nak ajar resepi apam polka dot yg xbape nak dot dot tu kan.. hehe

Mujurlah rumah cikgu tu selang 5 rumah je dari umah aku..hehe.. xlaa penat nak menapak kan...ngee~

Masa dah sampai tu.. mak aiiii..ramaiinyerr laa mak mak kan.. aku jerkk yg bujang ke? haha

masa register tu.. aku paling muda dan paling bujang laaa.. hahaha (ada ke paling bujang??)

Belum cikgu nak wat demo memasak... anak2 mak mak... semuanyer dah buat demo dulu daa.. bising jerkk budak2 nie.. huhuhu

so...layan je laa pic nie yerkkk...

lepas nie bleh arrr aku wat sendiri jerkk.. hehehe



@kata hatiku berbicara@

baru ku tahuuu..senang je nak buat.. hahaha~

*nasib baik aku ikut mak... dapat makan free~ ada mee udang, kek coklat, kuih popia.. ngee~

makan jerrkkkk keje aku yerkk.. (patut lerrr aku dapat gelaran cik tembam yerkkk~)

11 ulasan:

Anum berkata...

hehehe...
bestnya mari belajar memasak

syariza09 berkata...

pasni leh wat, blanjer kawan2 mkn

♥cmª shIemª♥ berkata...

baiknye anak mak sorang ni ikut g kelas memasak..
huhu..senang ke cik moon?cma buat byk kali sekali je yg jadi..
sedih tau....

AnneRaini berkata...

camne nak describe paling bujang tu moon? ade ke org yg tak berapa nak bujang?hahahha

memang senang pon nak buat..cume rajin ke tak je..hehe

dwaty berkata...

bila cik moon nak try buat??? hehehe

Tapak Kaki berkata...

macam muffin je apam polkadot ang ni..

asna cute berkata...

Nanti share cara n resepi lak dgn asna ek ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

anum: hehe.. 1st time g kelas memasak.. hahaha


syariza: hehehehe.. entah bila laa nak buatnyer..haha

shiema: ermmm ada yg salah kot.. mgkin telur tu xcukup sejuk.. mgkin juga sbb penggunaan gula.. kena kaji balik sbb pe xmenjadi.. hehehe

anneraini: hehehe... tu laa ayat merapu laa katakan..haha

dwaty: hmmm.. tu laa.. bila nak wat erkk.. kat umah sewa ni..xde pengukus.. mak dah amek bwa balik kat semenyih.. huhu~ kena tggu balik sana laa baru leh buat..haha

tapak kaki: erkkk..ye ke mcm muffin.. bukan aku yg buat pown.. kalo aku buat..konpem lagi lawa dari tu.. hahaha

asna: ok ok.. nanti akak share resepi yerkk..

faizura rahman berkata...

sila upload resepi dan petua supaya jadi comel camtu ye..hehe..kite buat, tapi polkadots tu tak jadi lawa la..bila kukus die macam da tak jadi bulat2..sedihh :(

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

FR: insyaallah.. kalo dah buat nnt.. moon updated entry baru pasal resepi nie yerkk...

Run Away berkata...

best nyer...sy pun gah lajar memasak juga ni..tapi belajar kat google jew....;d