Khamis, 8 Mac 2012

Quranic Law of Attraction

Petang semalam.. semasa BW.. aku baca satu entry nie.. dari blogger Sara Zainol

dan nampak laa pasal buku Quranic Law of Attraction..

Secara kebetulan pula.. semalam mmg aku duk plan nak g masjid jamek.. nak g kedai buku..

kalo nak cari buku2 agama nie.. aku suka cari kat area masjid jamek je.. ada satu kedai buku nie.. byk sangat buku2 agama.. cuma kedai dia agak sempit sket laa.. dan buku2nya tinggi menggunung..

nak cari buku2 yg kita nak nie.. susah sket nak jumpa.. kena minta bantuan pekerja dorang..

dan semalam.. aku sempat ambil gambar..dari blog Sara Zainol..

aku tunjuk je gambar tu kat staff dorang.. xsampai 3 minit.. terus dpt buku..

dan aku bukan beli buku tu je.. dapat laa gak lagi 3 buku..

akhirnya.. habis RM 103.00 untuk 4 buah buku yg sgt berguna..dan juga sebagai panduan aku..

Stakat nie.. aku baru baca separuh.. hehe.. nak dihuraikan ttg buku nie.. aku masih belum jelas isinya.. kena baca smpai habis.. dan ulang balik..baru faham..

secara kasarnya... aku boleh kata ttg isi dlm buku ni..

ia berkaitan ttg kuasa minda.. kuasa tarikan..

buku ini membantu kita memahami tenaga yg ada dalam Al Quran..

membantu kita mengetahui cara bertindak balas kpd hukum tarikan melalui Al Quran..

dan buku ini membantu kita dalam mengetahui kehebatan Al Quran dalam memberikan langkah2 utk mencapai ketenangan dan kebahagiaan..


@kata hatiku berbicara@

Hari ni aku masak sambal tempe & ikan bilis... nyumm..nyumm...

23 ulasan:

Anum berkata...

betul la sis, kadang2 buku yang kita nak susah nak dapat

Adylia Qarissa berkata...

baucar buku dkna masih tak guna...ingat nak beli buku yang berguna gak laa..dari beli buku entah per2.

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

anum: btol.. kena cari byk kedai.. hehe

adylia: dkna.. meh arr bg moon... hehehehe

sahromnasrudin berkata...

buku yg sgt bernilai tinggi mmg sukar utk mencarinya...

AnneRaini berkata...

macam bagus jek buku ni...boleh letak dlm list buku2 yang nak dicari masa pesta buku antrabangsa nnti..hehe.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

ila ada bei satu buku ..mendidik anak lelaki sampai sekarang lum habis baca..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

sahromnasrudin: mujurlaa saya senang je nak cari buku nie.. hehe


anneraini: mmg bagus buku nie... rasanya moon kena ulang 2-3 kali baca buku nie.. kena faham btol2 maksud yg nak disampaikan..

mama amana & arief: hehe... kalo buku tu kurang menarik isinya.. maka..agak susah nak habiskan bacaan.. tp terpulang pd diri sendiri.. mgkin ila bz kan.. xsempat nak habiskan bacaan..

shiema sufian berkata...

wow, shiema pon nak cari jugaklah. Shiema dalam proses mengubah hati menjurus ke Islam.

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

shiema sufian: kalau ada kesempatan.. g laa beli buku nie.. bagus..

|| NaFiRaa || berkata...

bagusnye beli buku cam tuh~ buku ilmiah.. saya nih susah betol kalo nak habes buku2 ilmiah nih.. huhuhu.. lepas nih kena cuba didik diri sendirik baca buku ilmiah plak..hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

nafiraa: dulu moon pon gitu gak.. hehe.. mmg susah nak habis membaca,,

tapi skang nie.. mmg rajin sgt membaca..

sudipVSsenduk berkata...

suka pergi kedai buku, berjam-jam pun tak apa duduk dlm tu.. suka

Tq sudi singgah blog saya

LIPISLADY berkata...

Sallam Dik,

Berapa harga buku nie,
nak juga intai2 kalau pergi Kl nanti..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

sudipvssenduk: btol2... kekadang habis satu kedai kita duk tawaf.. mencari buku.. hehe

welc.

Gen2Merah berkata...

wah bagusnya.... skrg ni jarang dah jumpa org yang suka beli2 buku ilmiah ni... lagi2 wanita yang banyak abiskan duit utk shopping dan lelaki bazir utk modified kereta... nak Beli buku jangan harap ...

syukurlah.. keep it up ya... membaca banyak pengetahuan...

cIk JanNah berkata...

jannah suka baca buku islamik jugak. tapi tak suka membeli. biasa pinjam abang punya jer, ejekeke

btw, jannah singgah sini :)

mamyharraz berkata...

salam kenal :)

best dpt kumpul bahan bacaan agama mcmni..dpt tambah berganda ilmu ;) sy pun suka membaca dan buat koleksi :)

shahrazali berkata...

bagusnya suka membaca kan.....dn lagi bagus baca buku ilmu....dn bertmbh-tmbah bagus klu baca buku ilmu keagamaan,,,teruskan membaca dan sampaikan minat kepada yg tersayang...

محمد شهريل القنيطري berkata...

bgoz-bgoz...moga diri kita lebih tertarik dengan alquran

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

lipislady: wsalam kak.. harga buku ni rm13.00

akak cari je kat mana2 kedai buku agama.. insyaallah..ada jual..

gen2merah: hmm bergantung pada minat masing2kan..

mcm sy mmg xsuka shopping yg bukan2.. kalau nak sgt pon.. tetap kontrol.. takut mbazir.. tapi kalo bab makan n buku.. sy xbleh kontrol.. haha

mesti nak beli gak..

cikjannah: xpe.. pinjam pon ok pe... dari buku tu tersimpan je kat almari abg tu kan..

mamyharraz: wsalam.. sama laa.. skang ni moon mmg suka beli buku2 nie.. nak wat rujukan..

shahrazali: membaca ni kena tanam minat.. baca buku keagamaan ni... mcm baca novel gak.. hehe

شهريل : sudah seharusnya kan... al quran tu kan panduan kita..

Woofer Storm berkata...

mmbca buku sebegitu baik tuk kita,jgn suka baca novel je mcm sy.adehhhh insyallah,ada masa nak beli buku sebegitu gak..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

woofer storm: hehe.. jgn asyik baca novel je..

♥cmª shIemª♥ berkata...

bagus cik moon... rajin membaca..
buku ni pun ok..