Selasa, 20 November 2012

KK-Company Trip 2012-Part 4

Haa.... nak sambung sket cerita selepas pulang dari Monsopiad Cultural Village...

ermmm...ada ke yg sudi baca nie? ke layan pic je.. hehehehe~

Selepas Lunch, kami dimaklumkan untuk membuat pilihan...

sama ada nak pergi shopping atau balik hotel untuk rehat... atau pergi Snorkeling kat Manukan Island..

Siapa2 yang nak pergi snorkeling...kena laa bayar RM70... mahal giler... sebab kami pergi dari Hotel...

disebabkan teringin sangat.... walaupun sedar yg diriku tidak pandai berenang.... 

oleh kerana perasaan TERINGIN membuak2.. maka.....

aku merelakan poketku bocor RM70!!

sampai je sana.. masa nak Snorkeling tu.....

apsal x nampak ikan pon??? yg nampak kaki jerkk.... muahahahaha~

skali abg life guard tu bgtau.....

"dik...ikan cuma datang sini waktu pagi je.. ptg2 ikan dah balik tgh laut"

aku jawab... "whatttt??? tgh laut? camne nak g tgh laut? sy xtau berenang"

dia kata... "xpe... saya jaga sini.. sy akan perhatikan"

aku dengan rasa stress... menjawab " bang..... kalau saya lemas kat tgh2 tu...sempat ke abg nak selamatkan saya?" 

abg tu jadi speechless dgn soalan aku... tersentap kot....

so.... aku dan adila.... berusaha sendiri untuk pergi ke tgh laut.. kerana adalah amat rugi....dan tidak berbaloi bayar RM70!! 

sayangnya....... kami panic!!! xboleh nak survive sendiri ke tgh laut...

dan... tetiba..... jeng jeng jeng.....

abg life guard tadi tu... datang bawa kawan dia... dan berkata....

"saya tgk kamu ber2 panic bila nak ke tengah... xpe la... saya tolong bawa kamu pergi sana.."

dan kami....tersangat2 gembira..dan terharu... ada bantuan! 

satu perkataan yg dapat aku gambarkan.. Awesome! cantik..... dan...SUBHANAALLAH...

cantik sangat pemandangan di dasar laut....dengan pelbagai jenis ikan..tapak sulaiman..gamat.... 

1 jam kami di tgh laut... 




@Kata Hatiku Berbicara@

esok sambung lagi..pasal dinner... 

10 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

besttt kan! :)

AnneRaini berkata...

pergh berani ah moon snorkeling..sy nk terapung pun tkt..hahaha

aku HaniAsyira berkata...

menarik nya... gembira tgk ikan dan batu karang kan

zaza nizam berkata...

seronok la cik moon dh pegi.. huhu

Shahril Nasir berkata...

amboi...hebat2,tapi xtngkp gambar abg life guard skali ker??hehe

Zana Ariana berkata...

Moon bestnya..akak sbnrnya tgh bercadang2 nk ke sabah atau Vietnam atau bandung ujung bln 12 ni..x tau mn satu nk pg..nmpk mcm syok jg holiday Kat kk tu ye..:)

hnahdy berkata...

bestnya.. tempat pun tenang

Ema Blog berkata...

memang best perdi ke pulau manukan..sumai akak pun masuk dlm laut... tu..siap bg gambar dan cd

♥ wawawawa ♥ berkata...

pulau2 sabah mmg ohseemmm!! ehhe

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

snorkeling..
alahai..jeles nih.. jeles nih... :p
mesti sgt2 cantk kan? huhuhuh...