Isnin, 28 Oktober 2013

Vacuum Plastic Bag~ Daiso

Assalamualaikum...

Hari sabtu.... aku dan rakan opis..Adila.. redah g Plaza Sungei Wang.. semata-mata nak cari vacuum plastic bag.. disebabkan kami nak pergi Bali, nak jimatkan ruang beg... Adila telah beri idea rakan beliau... so kami pon pergi laa Plaza Sungei Wang... nak plak plastik tu agak susah nak jumpa... setelah duk cari info, barulah tau... kat Daiso ada jual... so, nak cari Daiso plak, tak semua shopping complex ada kedai Daiso... so, pilihan kami....Plaza Sungei Wang je laa... 

yes, aku akui.. menggunakan vacuum plastic bag ni memang menjimatkan ruang.... nak tengok hasilnya?

ni diaaaa....


lihat perbezaan berpandukan pada zip tu.....
satu plastik ni..aku muatkan 6 helai pakaian..

Bila dah masuk kedai Daiso ni kan... aduhaiiii... rambang sungguh mata aku nie weiiii....

ada je benda pelik dan cantik yg menarik perhatian aku.... huk huk....

so, disebabkan xmoh berlakunya pembaziran...aku pejam mata...xmoh pandang lebih-lebih..aku keraskan hati..kuatkan semangat supaya x shopping sakan.. huuuuuuuuu~

tapi, aku tewas gak... sempat aku capai head phone color pink black.... huk hukkkkk....



ok..kalo korang nak tengok rupa vacuum plastic bag tu... ni laa rupanya yerkk...



ada pelbagai size.... so pepandai la korang buat pilihan....

kalo xleh nak agak... korang cari je pembaris dalam kedai tu... hehehehehehehehehe~

tapi kitorang ni slumber je buka plastik tu..lalalalala~

@Kata Hatiku Berbicara@

So,sape2 yg nak travel tu... aku suggest korang guna plastik ni kalo rasa nak bawa baju banyak..al maklum ler,, beg xbape nak besar kan... ok je guna plastik ni.... 

17 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

bagus kan

Fazleyatul Aini berkata...

i love daiso too !!!

:: Mrs.Eady :: berkata...

bleh giler kalo masuk daiso!

shaFazie berkata...

tq kak share benda nie.... :D selamat bercuti

Ann Ishak berkata...

plastik tu boleh guna semula ke?

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

Ann Ishak: yup boleh... tahan selama 6 bulan kalo xsilap...

Rapunzel Cikilolo berkata...

ooo kedai dkt the mines tu eh??

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

Rapunzel cikilolo: not sure plak ada kat the mines... huhuhu....

Kakzakie berkata...

Bagus juga idea ni CikMoon. Kakak tak pernah guna lagi.

are_lin@yu berkata...

senangkan..kmas pn kmas.hehe

mala berkata...

pantang masuk daiso! hehehe berkedut tak baju masuk dlm beg tu?

Qhaifa Nur berkata...

semua ada kat daiso moon...bestnya

Fina Sophie berkata...

best kan shopping dekat daiso. hehe..

hi! :)

Syida Rasyidah berkata...

hehehe, ingatkan apa tadi.. oklaa, boleh try ni
:)

Khai♥Rin : anies berkata...

sy bw beg kosong. kt sn br beli bj hehehehehe

LYAfrina berkata...

waa..kna miliki jugak ni..tp cni xde daiso..

hafeeza shafiqca jamil berkata...

kene pakai vacuum ke?