Isnin, 15 Disember 2014

Hujung Minggu~My Family & Encik Tunang

Assalamualaikum..

Hujung minggu bersama family... 

setelah masing-masing keletihan bertukang, mengemas, menjadi badang..jadi orang kuat duk angkat batu bata, malam sabtu tu ayahanda belanja anak-anak makan malam di luar...

tapi yang paling best sekali.... mak ayah suruh ajak encik tunang join sama...

waahhh... teruja tau... cepat2 sms kat encik tunang..tanya dia habes keje pukul bpe.. 
mujurlah tempat keje encik tunang dekat sini je kan..rumah pun xde la jauh mana.. so boleh je laa join dinner kat luar..

Sebelum nak g makan malam, memasing duk pilih nak naik kereta sape.. moon dah tentu ler naik kereta encik tunang... nak dijadikan citer.... si budak kecik debab bernama Amani...sibuk duk pimpin tangan Mak Ngah.. nak follow naik kereta bakal Pak Ngah dia...

wahhh..mak ngah dia dah cuak gak ni... kebiasaannya dia naik kereta mak ngah je.. tp ni naik kereta org lain..buatnya kang dia duk tibai menangis..haru je dibuatnya...hahaha

walaupun amani tak menangis, tapi dia duk keras membatu... tak bergerak langsung...
puas mak ngah pujuk suruh dia pandang bakal pak ngah dia... langsung x moh toleh... (malu laa tu....kekeke)


first dinner dengan encik tunang bersama family besarku....
2 org xde dalam pic ni.. 



Makan malam tu...x sah laa kalau x riuh kan..... adik-adik duk menyakat, membahan bakal abg ngah dorang... memang berdekah2 laa kitorang duk gelak... mujur laa encik tunang x kekok..nampak dia selesa dgn adik-adik.. of coz la x kekok kan..sbb adik beradik dia pun ramai gak.. 


Hari ahadnya plak....

ikut encik tunang g kenduri kawen kat bangi... konvoi 4 kereta.. dengan rakan kerja beliau...

bukan main meriah dengan makanan lagi kat kenduri kawen... 

lepas makan nasi, ajak encik tunang ambil pengat pisang, pastu sambung lagi makan..ambil plak kuih dan kek, pastu sambung lagi makan aiskrim plak... 

terasa berbeza sgt laa dgn life sblm ni kan... dulu kalo g kenduri.. payah lerr nak bangun ambil makanan lain.. laa ni ada peneman yg bleh melayan kerenah kita... seronok je laa kan... 


kengkonon nak buat2 ambil gmbar pelamin.. yg sebenarnya mmg nak snap gambar beliau...
dia mcm tau2 je kan.. pastu dalam baik mun ckp "sape nak ambil gmbar dia, org nak ambil gmbar pelamin tu"
haha...nampak tak taktik penipuan yg tak menjadi sebenarnya... 

@Kata Hatiku Berbicara@

Next.....tunggu cuti krismas plak... kemain excited nak cuti... hehehe~

11 ulasan:

Rapunzel Cikilolo berkata...

semoga masa pertunangan moon dan ncik tunang dipermudahkan ye?

Nurzakiah Hanum berkata...

happy time

Kakzakie berkata...

Cepat serasai dgn keluarga mudah nak berurusan..

zazanizam berkata...

wah makan besar ye moon.. best ler ada en. tunang skli hihihi

AnneRaini berkata...

alolololo hati tengah berbunga2 eh moon... seronokla lepas ni nak ke mana2 dah org temankan.

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

Hihi.. seronok tgk =)

fairus berkata...

Macam ustaz je muka En. Tunang tu..

Khai♥Rin : anies berkata...

wahhh makan besar nmpk ;-)

Nur Inani berkata...

seronoknya :)

Jane berkata...

feeling sweet sweet plak heheheh

Time Traveller berkata...

Sweet gitu.. semoga dipermudahkan segala urusan :D