Jumaat, 2 Januari 2015

01-01-15

Assalamualaikum...

Selamat tahun baru 2015!!

ermmm tahun 2015... dah menganjak ke usia 30 tahun dah nie... huhu~

hmmm..bukan nak cakap pasal umur yg semakin meningkat...tp nak citer pasal pembuka tirai 2015...

Al kisah pagi 01-01-2015... bangun pagi tu tekak ni menggedikss plak nak makan sphagetti~

layankan aje tekak ni...adik2 sibuk main badminton pagi tu... kakaknya malas nak follow sebab nnt mula laa..terhegeh2 baru nak iron tudung,cari kasut sukan laa...hahaha... sudahnya... bermalasan kat umah sensorang...



duk plan...lepas adik2 balik main badminton..nak singgah Jusco AU2.. nak usha handbag, kasut dll yg seangkatannya... untuk dijadikan barang hantaran nnt...

erkkk ok...masuk tahun..memang dah kena prepare pape yg patut laa kan...

So, 1st thing kena decide barang apa utk jadikan hantaran.. kiter ni ikut plan encik tunang ajer.. sebab perancangan beliau jelas.. dia tahu apa yg dia nak buat..

dan yg paling suka ialah...bila kita tanya... dia akan beri jawapan... xde nak "krikk...kriiikk" atau senang citer... "diam seribu bahasa" 

**balik pada citer asal... 

kengkonon nak pegi usha dgn adik2... sudahnya...lain yg jadi....

pagi tu..tetiba adik kelam kabut balik umah... suruh kak ngah dia siap cepat2... ajak pegi IJN... sebab adik yg sorang tu dah tolong bawakan ayah ke sana...

secara kebetulan ayah & mak datang KL... dan sedang breakfast kat pasar gombak...

time tu laa ayah dah mula sakit dada dan lemah...

bila ke IJN, doctor dah check semua... rupanya kencing manis tinggi... nak plak ayah mmg tgh batuk2...

mujurlah tak kena tahan wad.... 

dan moon plak seperti biasa.. memang selalu je berSMS dgn encik tunang... so..kita pun update laa kat dia.. yg kita ni pegi IJN.. tup tup... x lama tu dia reply kata otw ke KL.. 

ahhh sudah...apa nak dijawab? mampu kata ok je laa... x kan nak larang dia datang KL plak kan.. 

pastu bgtau kat mak... kata encik tunang otw datang cni.. 

kena ceramah aku dibuatnya.... kekekeke~ mak kata..."nape bgtau dia, ayah x serius pun..kesian jai nak datang jauh2 dari Mantin tu.. kan dah menyusahkan dia plak" 

huuuuuu~ x kan kita nak larang plak... xpe laa..at least dia ambil berat pasal bakal ayah mertua kan...

dulu masa berkawan dgn dia..walaupun x pernah berjumpa..kenal dalam fb je... tp bila moon selalu up status fb kata kat IJN.. dia jugak yg akan tanya pasal keadaan ayah.. terkadang..awal pagi dia dah msj kat fb tanya camne keadaan ayah... (maunyer kita tak terharu dgn dia kan.....kan...)

siap bgtau kat mak... itu barulah namanya bakal menantu yg Allah anugerahkan buat mak ayah ... a.k.a. bakal suami utk anak mak sorg ni kan..kan... 

Alhamdulillah..dlm tempoh bertunang ni..mmg tempoh utk mengenali satu sama lain kan...rasa bertambah2 sayang/cinta/respect dll... al maklum laa menerima beliau utk menjadi sebahagian dlm diri..bukan kerana cinta tp atas sebab "lillahi taala" -kerana Allah taala...

bila kita serahkan segalanya pada Allah... maka, Allah pasti akan hadirkan rasa cinta secara perlahan2... InsyaAllah.... 

**Aiiishhh kembali pada cerita asal.....haha

lepas encik tunang sampai kat IJN.. x lama tu..ayah plak dibenarkan pulang selepas diberikan ubat2..

makanya.....ajaklah encik tunang ke Jusco AU2... duk cuci mata tgk handbag,kasut,jam tangan couple, baju...

part yg best.. masa ni laa baru nak tau...apa kesukaan dan kebiasaan dia pakai...

Moon duk perhati...baju yg dicapai..mesti berjalur, seluar plak jenis kain camne...jam tangan yg camne dia suka... 

dan dia plak....dah tau perangai cik tunang sket2... tu pun adik moon spontan je bocorkan rahsia... hahaha~

jom layan pic kitorang kat Jusco AU2 dan Wangsa Walk...


tu diaa model sos cili...ehh..silap plak...model henpon
yg sebenarnya dia duk tayang henpon.. ada muka cik tunang dia sorg ni..hehehe
kesian adik bongsu aku ni..lapar..lunch pkl 4..hehe~

@Kata Hatiku Berbicara@

Haa ko...kemain panjang lebar entry 01-01-15 ni kan...kan... hehehe

#malam ni encik tunang dan adik2 nya nak balik kampung dah... mudah-mudahan selamat perjalanan pergi dan pulang....

6 ulasan:

Khai♥Rin : anies berkata...

ada belen lg x? ;-)

zazanizam berkata...

SELAMAT TAHUN BARU MOON.. Alhamdulillah ayah tak masuk wad. Kemain seronok erk dpt kuar dgn en. tunang.. semoga urusan moon di hari bahagia nanti dipermudahkan.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Cik Moon..
Hihih..amoih..pembuka tirai yg bahagia.. alhamdulillah.. semoga cik moon & org2 kesayangan di sekeliling cik moon senantiasa dibawah lindungan dan rahmat allah yg maha esa.. :)

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

Slmt thun bru kak =)

ros_reeza berkata...

selamat tahun baru yer...

thisni3zahata berkata...

Wah..Meriahnya activity new year moon..Semoga semua brjalan lancar..huhu