Isnin, 1 Ogos 2011

Al fatihah untuk pokcu~

Sebelum ni aku ada cerita kat entry aku yg lepas2.. pasal Pokcu aku yg sakit kan...

Hari ni..aku nak bgtau kat korang semua.. Pokcu aku telah pun meninggal dunia pada hari jumaat (29/7/11) selepas maghrib..

Hari jumaat tu..masa masuk keje..aku mmg nak update entry pasal Pokcu aku..tapi..ngah aku duk taip2.. tiba2 dapat chat dari sepupu aku kat FB.. dia bagitau..doctor call ibu..pokcu ngah tenat.. harap ahli keluarga datang ke hospital..

Cepat2 aku sms kak long..ajak g hospital sungai buloh... (pocku kena transfer dari HKL ke Sg buloh atas sbb HKL xcukup doctor pakar)

Smpai sana... aku xtahan sebak tgk pokcu.. sedih.. dah semakin teruk kurus... waktu tgh hari tu..nadi pokcu semakin lemah.. bawah bacaan 60.. kami panggil doctor...

doctor minta izin ahli keluarga.. nak wat CPR atau tidak.. Kitorang tahu..kalau buat CPR mmg terseksa.. sakit ya amat... tapi kami nak mencuba juga...

tekanan nadi kembali naik.. tapi dlm bacaan 80 lagi..

Petang tu.. makcik aku bawa nenek ke hospital.. (nenek aku mmg dah uzur) Kitorang letak tangan nenek atas tgn pokcu.. Hanya suara nenek menangis je dgr.. sbb nenek mmg xleh nak bcakap dah...

x lama lepas tu..kitorang bawa nenek keluar.. duduk kat bilik tv.. sbb doktor xkasi terlalu ramai bkumpul kat katil..

lepas dari tu je.. terus nadi pokcu semakin turun mendadak.. dari 50 ke 20.. cepat2 kitrg panggil doktor..

Jam dah masuk waktu maghrib..aku ajak sepupu g solat dulu.. lepas solat je..cpat2 g tgk.. sampai2 je.. makcik aku bgtau pokcu dah xde.. aku xpuas hati! aku tanya 3 kali.. pastu aku tanya pakcik2 aku... semua bg jawapan yg sama..

Ya Allah... ampunkanlah dosa-dosa arwah pocku aku.. kami sangat sayangkan dia..tapi kami tahu..Allah lebih menyayangi dia.. kami tahu setiap yg hidup pasti akan mati...

Kami redha dengan ketentuanMu.. Mungkin inilah jalan yg terbaik utk pokcu dari terus terseksa menanggung sakit...


@kata hatiku berbicara@

3 minggu yg lepas mmg aku ada mimpi...arwah atok jaga pokcu kat hospital.. tapi aku xberani nak cerita kat mak.. xnak mak rasa sedih.. rupa2nya.. makcik aku bgtau... sblum arwah tenat..dia ada bgtau.. dia nampak arwah abah (atok aku) datang jenguk.. dia kata nak ikut arwah atok..

Al fatihah untuk pokcu~ ahmad faizal bin md yusof

16 ulasan:

Hans berkata...

banyak2 bersabar
Al-Fatihah

dilla berkata...

takziah. semoga arwah ditempatkan di kalangan hambaNya yang beriman.

Al-fatihah

dill.

♥cmª shIemª♥ berkata...

salam cik moon..
innalillahiwannaillahirajiun..

sabar ye cik moon..

semoga arwah tenang di sana..

al fatihah~~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

salam takziah k.... hope pak cuk ko ditempatkan dalam golonga2 orang yang beriman kn... aminnnn

ariana's berkata...

Al fatihah. dan salam takziah buat Moon sekeluarga. Moga rohnya ditempat dikalangan org2 yg beriman dan beramal soleh.

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

hans: Thanks...

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

dilla: insyaAllah.. thanks.. :)

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

shiema: wsalam.. thanks shiema... insyaAllah..mudah2han

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

taufik: insyaAllah..mudah2han.. aminn.. thanks ya..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

kak ariana: insyaAllah... thanks kak..

cantekk berkata...

sebaknye kita bace ='(
smg arwah ditempatkan di kalangan org2 beriman, insya Allah

naju berkata...

innalillah.. semoga arwah dicucuri rahmat. takziah..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

cantekk: insyaAllah..mudah-mudahan.. aminn...

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

naju: insyaAllah.. thanks..

Tapak Kaki berkata...

takziah buat ang sekeluarga.. moga arwah ditempatkan dikalangan orang yang soleh.. al fatihah buat arwah..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

tapak kaki: TQ..insyaAllah...mudah2han