Rabu, 4 Februari 2015

Cuti Wilayah & Thaipusam~

Assalamualaikum..

Huwaa...kenapa malas sangat ni....huk huk.. ni laa padahnya kan..kalau cuti sampai 4 hari.. sabtu-selasa.
pastu nak g keje pon jadi malas..

aktiviti hari sabtu- masih gotong royong kat umah baru kak long di kepong.. duk pasang lampu, tampal lubang yg ada kat lantai.. dan buat doa selamat sesama kami sekeluarga..


budak2 ni..kalau x bagi layan upin ipin kat henpon..jawabnya melasak habes satu umah..huhu.. ada henpon..memasing duk setempat...

dah penat melasak.. memasing kelaparan.. kemain berselera dorang makan..
suka menyakat bebudak ni.. "sedap x makngah masak?" katanya sedap..haha
budak2 jujur tau...xpandai tipu..hahahaha
amani kalau makan..mmg berselera.. org lain x habes mkn lg..dia dah tinggal suku tu.. bertambah2 makan... hehe

Aktiviti hari ahad- hmmm.... Semenyih-KL-Semenyih... layan bonda yg merajuk dgn ayahanda.. kekekeke
anaknya tersepit.. jangan ingat mudah jadi org tengah yg sedang merajuk ni tau... haha~
Bawa bonda shopping kat KL.. supaya sejuk cket hatinya tu... tgh malam plak, balik semenyih...

Aktiviti hari Isnin- pagi-pagi dah mengadap kat belakang umah.. layan kucing yg baru lepas beranak...
wahhhh bestnya tgk ada anak kucing..comel!! dan hantar kereta Kura-Kura Ferrariku untuk servis dan tukar tayar..


hukhuk..terbang melayang duitku....
kesian kucing ni..lapar sgt... lepas beranak..mmg duk situ je...takut nak tggalkan anaknya..
tinggal 2 ekor je... puas kami pujuk suruh masuk dalam box.. biar selesa sket.. nak plak takut anaknya dimakan mak menteri.. tp kucing ni xmoh..
ni pon dah tggal 2 ekor..sekor dah dibawa lari mak menteri..huhuhuhu..
 petangnya plak... turun KL.. g melawat best fren mun dari Form 6 sampai zaman study kat KYM

kemain lagi moon pesan kat sahabat moon, suruh baby keluar 29hb..boleh celebrate birthday dgn mama moon dia...tapi...baby boy excited nak keluar awal... 28hb sahabat moon bersalin... hehehe~




 Lepas melawat baby adam rayyan, sempat singgah ke Aeon Big wangsa maju.. duk baiki cincin tunang..terjongket sket.. huk huk.... T.T tu laaa ganazzz sgt kan... ni pon x citer kat encik tunang pasal cincin.. kalo dia tau, agak2nya mesti dia akan ckp gini kot "ganas sungguh bakal isteri aku ni" 
hmmmm..... dah mmg moon ganas pon..sbb tu xsuka barang kemas.. muahaha~

Malamnya plak.. balik umah kat gombak je.. mak ayah kata nak tdo 1 malam kat KL..
balik je umah, baru jalan beberapa langkah..ada je yg tegur sapa mak ayah..dah macam artis gayanya tu.. hahaha

mana tak nyaa..dah lama mak ayah x balik KL..ramai kenalan kat flat ni... tempat kami membesar...

Aktiviti Hari Selasa-sarapan pagi di batu 5 gombak... dan tgh harinya ke Jusco Wangsa Maju.. duk cari baju baby girl plak... yg ni hadiah utk biras encik tunangku... baru bersalin pada 1hb Feb... yg ni pun moon sempat pesan kat Ieka...suruh baby keluar sama birthday dgn moon..hahaha! tapi.. baby xmoh kuar awal...
kekekeke~

hmmm nampak gaya baby2 ni xmoh kongsi kek dgn mama moon laa gamaknya ye.. kekekeke~

@Kata Hatiku Berbicara@

x sabar tggu weekend ni... nak melawat baby girl plak... 

4 ulasan:

idzwa kamaruddin berkata...

malas jugakkk...huhuhuuu...

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

Sronok kumpul ramai2.. mmg rasa mls.bila dh lama cuti.. huhu

shaFazie berkata...

assalamualaikum sis
lama azie tak jenguk2 sini

best dpt kumpl ramai2 kan..
have a nice day sis

zazanizam berkata...

best la.. zaza 3 ari je isnin keje..