Isnin, 16 Februari 2015

Persiapan Perkahwinan-Kad Jemputan & Tag TQ

Assalamualaikum..

Sementara ada masa free ni.. sempat jugak laa mun duk perah otak fikir design apa nak digunakan utk buat kad jemputan nnt.. huhuhu...

mmg pening2 lalat dibuatnya.. nak plak kad tu nak buat sendiri..lagi laa pening kan.. klu tempah..rasanya senang dah, tunjuk dan bayar duit je..haha

tapi disebabkan mun dah plan dari awal nak buat sendiri.. makanya haruslah tabah.. tabah dgn diri sendiri! hukhuk!

perkara yg penting sekarang ialah.. kami nak berjimat! 

nak plak kad kawen ni... bukannya org simpan pun.. dorang akan rujuk time nak g kenduri...so..xyah nak grand2 sgt..supaya org puji..."waahhh,canteknya kad...eksklusifnya"
yg penting..kita fikir asalkan kad tu sesedap mata memandang.boleh dibaca,dirujuk.. kan....
nak plak...kena fikir budget... selagi boleh jimat..kita cuba.. hehehe

setelah duk juling2 mata ni... akhirnya...mun pilih design & doily paper sbgai sampul kad..seperti gambar bawah ni...
copy dari google


copy dari google

dan...ini hasilnya.....
mun guna kertas biru terlebih dahulu..memandangkan masih belum jumpa brown paper yg bersesuaian utk kad jemputan...
untuk kad jemputan... sehelai A4 paper ni boleh dapat 3 kad.. mun cuma buat guna micr.word je...


hmm alamat dewan je belum lengkap lagi..sbb x ingat alamat yg penuh..ingat nama dewan aje..
dan bawah ni pulak..mun buat tag TQ utnuk ditampal pada paper bag nnt...



So dah setel design kad dan tag.... pas nie...x yah nak pening2 lagi dah... 
tinggal nak cari kertas warna coklat, doily paper, ribbon.. nak printnya tu..xleh laa awal2 sangat kan..tggu lagi 4 bulan nk dekat majlis..okay la kan... 

Hmm... untuk tag TQ ni, mcm kena ubah je nnt.sbbnya duk tggu jawapan mak ayah je ni.. entah jadi ke tidak nak wat majlis serentak dgn adik lelaki bongsu... disebabkan adik bawah mun (anak ke-3) x nak wat majlis (hanya majlis belah perempuan je) maka...ayahanda plan nak wat majlis utk anak yg ke-8 serentak dengan kakaknya..

amboi adik aku nie... terus potong line... abang-abangnya ada lagi 4 org bujang tu...


@Kata Hatiku Berbicara@

hmm pas nie..boleh buat urusan utk tempah katering...

Cuti CNY ni nak mengecat rumah dan bilik...sebelum katil dan almari baru sampai...








5 ulasan:

zazanizam berkata...

bagus2 mun.. okey apa buat sendiri kita puas hati dgn titik peluh kita sndri. smoga urusan mun dpermudahkan.

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

Wah mmg rjin akk diy je ea. Jimat.

AnneRaini berkata...

okay dah tu mun.. jimat bnyk ni.

thisni3zahata berkata...

Menarik..Sy dulu pun kad kawin & sticker TQ kami design sndiri...huhu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam moon,
saaaaaaaaanteeeek kad kawen moon :)