Selasa, 17 Februari 2015

Weekend-xtvt keluarkan peluh~

Assalamualaikum..

Hari sabtu dan ahad yg super busy..busy dengan family je laa..hehehe

aktiviti hari sabtu:

kami 1 family keluar sarapan pagi di tesco semenyih.


amani sibuk nak ikut pakcik boy dia merempit..
huhuhu
selagi tak dapat naik atas motor...merengek2 laa dia tu...huhu
anak2 mak ngah semuanya sibuk nak naik kereta mak ngah.... 
selepas breakfast..layan bebudak ni main dulu...
sampai tertonggek2 budak ni duk main bowling

Kami duk merayap sampai ke petang...
Malamnya pulak... aktiviti bersukan..
main badminton.. 
ajak encik tunang main sama...lagipun tempat kerja beliau dekat je dgn dewan badminton tu...


bukan main happy lagi amani dapat main badminton...
penuh bergaya encik tunang kiter..
kasut pun nampak berkilau dari jauh... ada bau kedai...kuat sgt baunya tu..kekeke~
al kisahnya..tapak kasut beliau tercabut..sudahnya dapat kasut baru.. 
melayan adwa dan nana...
dan yg terakhirnya... haruslah berpartner dgn encik tunang..
harap maaf laa...tunang awak ni x reti sgt main.. stakat main pukul, lompat2, boleh lerr...x terer main mcm awk..hehehe
selepas penat bersukan...kami singgah makan malam...




Aktiviti hari ahad:

Paginya adikku nak hantar 3 org anaknya balik ke pulau pinang... balik semula ke pangkuan ibu dorang...
maka..lepas ni sunyi sepi laa umah atok n nenek... hanya tinggal aqil dan amani je...

mak nampak sedih je bila terpaksa melepaskan 3 org cucunya balik ke sana.. selepas sebulan mak jaga anak2 adik...



dan kami yg lain pula..menuju ke Kepong..rumah kak long..sbb nak pasang kipas kat rumah barunya... dan nak pasang kipas kat umah kami di gombak...


sepupu ku sibuk duk nak pasang kipas..
patutnya nak minta bantuan encik tunang.. tapi mak kata...segan plak nak minta tolong..belum jadi menantu, dah kena buli nnt..hehehe
hmmm..itu laa prinsip family kami... selagi belum jadi ahli keluarga yg sah.. agak susah nak minta bantuan..lagi suka usaha dgn cari bantuan dari org lain.. kalau boleh x suka ambil kesempatan..
@Kata Hatiku Berbicara@

itulah sebahagian aktiviti hari minggu kami sekeluarga...
malam ahadnya tu.. sempat gak keluar dinner dgn encik tunang... kebetulan beliau ke rumah abg long dia kat puncak alam, sempat singgah ke gombak. ajak cik tunang teman dinner sebelum beliau balik ke Mantin.

7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

seronok bebudak

zazanizam berkata...

bestnya dpt kumpul rmai2..

trah zain berkata...

bestnya dapat main ramai2 ^_^

AnneRaini berkata...

best betul tgk moon yg adik beradik ramai ni.. Boleh buat aktiviti mcm2. sy harapkn abg sorang je yg sorg lg dah tak boleh pakai..hehe

Najib Ariyan berkata...

betul jugak tu... belum jadi menantu jangan suruh tu suruh ni... karang merajuk pulak dia... tapi kalau dia yg memang jenis ringan tulang apa salahnya... dia pun nak amik hati keluarga belah sana jugak kan

fairus berkata...

Sesekali beriadah memang seronok. Nak pulak beramai-ramai..

shaFazie berkata...

seronok bila dpt kumpl ramai2..