Sabtu, 14 April 2012

Hijrah~

Hmm... nak promote sket.. hehe

meh baca buku HIJRAH..

best sangat...

sebuah novel.. perjalanan, peristiwa hijrah Rasulullah saw dan para sahabatnya..

walaupun kita masa zmn sekolah dulu..dah diajar..bab sejarah islam.. dari A sampai Z..

tapi lama2.. kita ni..akan ingat2 lupa kan.. hehehe~

Gaya penulisan yg digunakan Penulis yang bernama Abdul Latif Talib nie.. sangat menarik..



@kata hatiku berbicara@

Betapa hebat dan besarnya dugaan yang ditempuhi oleh Rasulullah SAW..


12 ulasan:

Telor Power berkata...

beli kawt mana sis

Adylia Qarissa berkata...

dkna masih ada baucar buku 1 malaysia..tak pakai lagi..heheee..

tak tau nak beli buku apa

♥ wawawawa ♥ berkata...

nti na try laa beli! suke bca sai nabi2 nie..=)

♥ wawawawa ♥ berkata...

nti na try laa beli! suke bca sai nabi2 nie..=)

fafa punya berkata...

selemat membaca ya kakak! ;)

محمد شهريل القنيطري berkata...

ala post mai morocco blh x??hihi

stickynote berkata...

ok noted!bila2 pergi bookstore akan try cari buku ni..

CikFi berkata...

kisah nabi2 ker?

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

telor power: beli kat kedai buku.. nak senang cari..g kedai buku agama.. mesti jumpa.. kalau MPH atau popular.. susah sket nak jumpa buku cam gini..

adylia: hehe.. beli laa buku nie... best3.. harga pon ok laa dalam rm35 jerk..

wawawawa: beli laa dik.. buku nie best.. sebab.. ia diceritakan dengan lebih jelas..

fafa: hehehhee... tq.. masih dalam pembacaan nie..

shahril: haha... jauh lerrr.. huhu

stickynote: hehe.. nak lagi senang jumpa buku camnie.. leh cari kat kedai buku agama..

cikfi: kisah nabi muhammad saw..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

harap kita dapat berhijrah kepada yang lebih baik kn :)

♥cmª shIemª♥ berkata...

Dah lama x singgah kedai buku..even keje dalam library!huhu…dlm library ni byk buku sains dan teknologi je..buku2 bahasa melayu xdak..tq cik moon.. buleh la g singgah mph cari buku ni..

Nazayiena berkata...

Betul ckp CMA wlpn zaman sekolah ada belajar tu semua tp skrg semuanya dah lupa.