Isnin, 23 April 2012

Rajin memasak ke??

Huu.. Selamat Hari Isnin kengkawan... Alahai..lemau sungguh badan nie.. x de tenaga plak..
Dah nampak tanda2 nak demam balik nie..
Mlm tadi..punya laa sakit kepala.. rasa macam nak pitam.. (konpem BP aku naik nie)
Bangun pagi... selsema lagi..
Nak tak nak... kena laa memasak gak pepagi...

dah... xmoh ckp pasal demam laa.. huhu~

kiter citer pasal hujung mggu kan...

haha.. xde pape yg istimewa pown..

apa yg pasti... seronok layan kerenah AQIL...

dan apa yg lagi pasti.. tugas aku kena memasak utk 2 hari..

(sebab mak aku masih demam) huhu~

kesian mak.. dah seminggu demam..xbaik2.. sampai kena masuk air kat HKL..

untuk menu tgh hari selama 2 hari...

sempat laa aku bertungkus lumus kat dapur berduaan dengan AQIL..

Aku duk sibuk memasak.. yang AQIL pon sibuk sama nak tolong MakNgah kat dapur..

rajin bebenor AQIL duk dapur errkkk...

*anak rajin tolong kat dapur.. mama dia (kak long) xsuka duk dapur memasak.. hahaha~


Menu hari Sabtu: Sambal Ikan dan Udang Masak Lemak Cili Api
Menu hari Ahad: Sambal Kentang dan Sup Ikan Merah

@Kata Hatiku Berbicara@

Hmmm kebiasaannya.. kalau balik Semenyih.. rumah parent.. aku mmg xkan bantu mak aku memasak kat dapur.. keh keh keh.. pemalas kan..kan... lalalala~

sebab sikap aku..kalau duduk kat dapur.. aku xsuka ramai2..

kalau aku duk memasak.. jgn diganggu.. biar aku masak sendiri..sorang2.. tak suka dibantu..

sbb tu aku xkisah kalo ada mulut2 yg suka cakap.. kata aku ni xrajin menolong ke..pemalas ke..

lantak pi dorang laaa.. janji aku senang dengan cara aku..hehehehehe~


Habis arrrrr...kalo mak mertua suruh tolong kat dapur???? huuuuuu~

17 ulasan:

Anum berkata...

hehehe
janji kita pandai uruskan

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

hihi,lain org lain cara kan.

Nazayiena berkata...

sedapnya CMA masak tu,setiap org ada cara sendiri ikut yg mana selesakan....

fifi berkata...

same dengan saye.. saye tak pernah kesah kalau orang nak cakap saye pemalas ke ape.. wakaka.. lantak la.. asal tanggungjawab kite, kite tak abaikan kan?

Rapunzeel Cikilolo berkata...

kalau dengan mak mertua terpaksa la control. haha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

if kat sini nak x nak terpaksa merajinkan diri la
sebab susah nak dpt halal food :(

Kamariah Awang berkata...

Salam kenal, cik Moon. Tk kerana ziarah laman ma.
Ma pinjam menu sambal kentang untuk hidangan hari ni yerk? Hmm..faveretku!

Cik FaRiZaM berkata...

huhu.....uhuk2...hati mak mertua kene jg tau

KuNanGKuNanG berkata...

rjinnye anak dara ni...nampak sedap lak tu...:)

Acik Erna berkata...

senag aje kalau mak mertua suruh tolong didapur..terus cakap..mak pi rehat..biar kita sorang je buat kerja..he he

♥ wawawawa ♥ berkata...

sedapnya!! rindu masakan rindu..

adat duduk kat perantauan..sob sob

ieda berkata...

lain org lain caranya kan dik'
janji kita masak air tangan sendiri ..
dan anak2 suke .. tu penting ;)

zurayusoff berkata...

bab udang yang tak menahan tu
sedapnyaa....
lain org lain caranya...ye dak?
kalo saya pulak suka ramai2..
cepat settle keje...
boleh g jalan2 plak...
(kepala ni ingat nak berjalan jer..)
hehehehe

aRa ❤ aFiq™ berkata...

wah rajin nye memasak.. terus rasa lapar.da la puasa arini.. hehe

aku HaniAsyira berkata...

samelah tak suka ramai2 kat dapur.. cm sedappppp.... nyum2..

♥ Cmª shIemª♥ berkata...

huhu..terpesona tgk pic2 mkn tu..sejak dr kat fb lagi..

kira rajin lah tu..siap jugak 2 hidangan..cma ni harus dibantu oleh mak..klu tak..hahaha..sendiri tau la.. *dush*

MamaEma berkata...

akak balik kg..sellau mom akak yg masak..akak tolong gitu2 jer..