Isnin, 16 April 2012

Samsung Galaxy Tab 7 plus selalu hang??

Owhhh entry ni dah lama terperap dalam blog...
agak2 dah berkulat tak? haha

Ada keyword yg menarik perhatian aku..
Pasal samsung galaxy tab hang...

hmm.. sejak aku guna galaxy tab nie.. boleh dikatakan.. dah lima kali hang..

pastu panas ajerkk..

masa mula2 guna.. pernah gak hang time aku duk layan video kat youtube..

tetiba jerk hang..tanpa sebarang amaran.. mau x cuak ko!

masa tu.. dalam kepala aku dah membayangkan... konpem duit poket aku akan melayang nie..

masa tu tab aku jadi panas jerk..

maka aku duk pikir..pikir..dan pikir..

aku letak tab aku..depan kipas.. kasi sejuk..

pastu baru laa ok...

kah kah... bergeliga jugak otak aku nie erkk..

sebab masa tu aku duk pikir.. kalau aku ngah panas..geram.. mesti satu kerja pon xleh nak buat.. otak pun xleh nak pikir..

mesti laa kita kena sejuk dulu kan..

tu yg aku duk hadap depan kipas tu.. hahahahahaha~

*update*
make sure setiap aplikasi yg kita buka..ditutup dengan betol.. bleh check dekat task manager..dan check kat active applications.. 

@kata hatiku berbicara@

so... tu je laa jalan penyelesaian kalau tab jadi hang yerk.. xde cara lain dah... huhu~

16 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

leh thn gak masalh ea.

Anum berkata...

ada gak kelemahan ek

:: Mrs.Eady :: berkata...

ade tak app Advance Task Kill??
Kalo takde kene download dulu benda tu..yg tu penting kalo ade tab 7 ni or mane-mane tab samsung..

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

nuyui: haah yui... ada gak kelemahan dan masalahnya..

anum: haah.. setiap barang... ada kelebihan dan kelemahan..

mrs eady: o.... thanks kasi info nie... nnt moon check balik..ada ke tak...

Nazayiena berkata...

Memang selalu hang...

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

nazayiena: huhu tu laa...

Tina Othman berkata...

baru cadang2 nak beli

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

tina: hmm.. mana2 tab.. pasti akan hang..

iphone, ipad.. semua electronic camnie.. mmg akan alami masalah yg sama.. :)

Ecah Ecot berkata...

beli galaxy note jelah..hehe

padlie berkata...

hang sbb panas mmg normal..

saya guna galaxy tab 7 lama.. dekat setahun ni baru dua kali hang.. hang sbb guna time charge.. dia jd overheating

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

padlie: ooowhhh gitu..thanks sharing...

Jai Montana berkata...

suka hang?hurm...kelemahan gak no samsung ni

Juliet_iRa~" berkata...

bijak2..ngeee :D

♥cmª shIemª♥ berkata...

x pernah pakai tab..tak tahu cane nk buat..

Tanpa Nama berkata...

salam..mslh tab saya ni tgh syok chat fb hang... bila bg off, off jua tp on x nak plak

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

bila dah off tab tu.. try on balik bila tab tu dah sejuk sket.mungkin sebab ada buka byk app. kot...pastu x close btol2..

:)