Khamis, 26 April 2012

Semakan Tawaran Kemasukan Tingkatan Enam

Wahai adik2 lepasan SPM.. korang kalau berminat masuk Form 6..

dah boleh semak Tawaran Kemasukan Ke Tingkatan Enam Bawah

Kalau berminat ambil form 6... akak memang galakkan 100%

keh keh.. sebab akak pon dulu amek Form 6 gak...

seronok sangat belajar dengan buku2 yang tebal2..
haha~best.....

lagi satu... Kos pembelajaran pon tak tinggi...

abes form 6.. boleh dah amek degree...

maknanya... kos belajar lebih pada degree je nanti..

kalau amek diploma kang... duit dah tentu nak keluar banyak...

boleh buat perbandingan sendiri laaa...

kalau amek form 6 nie.. pakai aje baju sekolah.. (apa nak malu.. akak dulu..bangga tau.. pakai baju sekolah form 6)

buku pon...xde laa mahal mana... dan xbanyak pon....


@Kata Hatiku Berbicara@

Aku sedang memujuk adik lelaki bongsu aku untuk masuk form 6...
tahun depan.. pujuk adik bongsu pompuan plak masuk form 6.. keh keh...

Alahai... teringat plak kenangan masa zaman sekolah... rindu kat cikgu2...

18 ulasan:

itu.aku berkata...

tingkatan 6 best...keh3..tak caye tanye aku...hehehe

amiey lee berkata...

kita masuk kejap aja dlm sebulan pastu kuar sbb dapat poli hehehe..
sonok gak sbb sempat kna orientasi

ok thanks ye nak cek nama adik plak

Tina Othman berkata...

hihi tak masuk form 6 pun walau dpt offer, terus masuk college =)

Qhaifa Nur berkata...

kena ikut jejak langkah kak nih..

Ecah Ecot berkata...

ecah pon f6 jugak dulu!hehe

Anum berkata...

hehehe.. ada kebaikan gak masuk tingkatan 6 nie

Adylia Qarissa berkata...

orang cakap form 6 lagi susah dri study kat U kan?? ermmm..entah..dkna tak masuk form 6..hehehee... ;p

semoga adik moon berjaya nanti ;p

dwaty berkata...

nak masuk juga... hehehehe

tetiba rindu zaman sekolah...

zurayusoff berkata...

hai
kiter dulu sampai tak terpikir lansung pasal form 6 ni
pikir nak masuk U je
(tp tak dapat pun....PADAN MUKA)
last2 masuk poli...(tu je yg layak hehehe)
poli kelantan lak tu....
semester 1 dah lepas ke siam
TERROR tak....hai kenangan....

AnneRaini berkata...

betul tu moon. Form 6 mmg best sb kitelah otai.cikgu2 pun tak berani nk tegur2 sgt sbb dah besar..haha

asna cute berkata...

saya pun form 6 dulu! kehkeh

♥ wawawawa ♥ berkata...

sy form 6 gak dlu..

pas dpt tawarang maktab (IPG)

trus kua..

IPG lagi bagus..free of charge...hehe..dpt mcm2 elaun..kua tros dpt keje..hehe

-SUPERGIRL- berkata...

kpale dah tak boleh trima utk skolah dah <-- haha

Papa Mifz berkata...

papa mifz dulu pernah masuk form 6 jugak...tapi 2 minggu jer...hehe

aku HaniAsyira berkata...

xmasuk form 6 pun.. =)

SAYA BUKAN SAMDOL berkata...

dip ke form 6 sama je, ada pro and contra.
hehe

siapa masuk f6 memang hebak dan dasat, sebab stpm kan susah. Tabik kat akak!

Zana Adieyza berkata...

pernah masuk form 6 selama 2 minggu jer.. lps tu dpt twrn masuk U.. so xde pengalaman sgt..

rindu zaman sekolah, tp x rindu zaman jawab exam.. hihihi

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

cma x masuk form 6..rindu jugak zaman2 sek dulu