Jumaat, 8 November 2013

Bali-Day 2

Assalamualaikum...

Sambung entry ke BALI... untuk hari yg ke-2

Seawal pagi dah bangun... tengok jam baru pukul 5.30 pagi... tapi................ cerahnya mcm pukul 8 pagi..

huk huk... nasib laa bendera jepun.... kalo x......memang terlajak subuh laa jawabnyer kan...

boleh plak terlupa kat Bali ni jam kita sama je..tak berubah waktu pon cuma cerah dan gelap je mcm kat sabah gitu...

yg kesiannya budak lelaki laa kan.. yg sorang tu duk call tanya.. "kak moon, kat sini subuh pukul bape?" 

sah memang terlajak bebudak nie... aku plak, boleh terlupa nak bagitau..waktu solat kat Bali... huhu...

bangun je pagi tu... lepas mandi semua... biasa la... perut konpem berlagu laa... 

so pagi tu... aku breakfast meggi.. aku beli meggi goreng kat kedai berdekatan hotel...

bukan x nak breakfast kat hotel..cuma aku ada jumpa komplen dari pengunjung hotel yg komplen ada daging babi dihidangkan bersama menu lain... opcos laaa tak halal kan....

so, awal2 dah tau..senang... xde laa tahan lapar je kan....


maggi goreng ni mmg sedap..terbaik weii..
bukan sebab aku lapar..tp mmg sedap...lebih sedap dari megi kat malaysia yg pernah aku rasa...
Pukul 9 pagi plak, kami bertolak ke Bedugul... perjalanan yg agak jauh dan scary.... 

scary sebab jalan raya yg sempit.... pastu naik bukit... perghhh...

bedugul tu mcm cameron highland laa... sejuk je kat atas sana.... nyaman je rasa... 

dan masa g bedugul tu... tu laaa 1st time aku dengar azan berkumandang.... dan ada masjid kat situ....

al maklum lerr korang pepaham je laa kan..Bali tu majoriti agama hindu... 

so, secara kebetulan...kitorang pegi masa sambutan deepavali... mmg ramai giler laa org kan.... 

kitorang g sana pon xde laa nak tgk dorang ni sembahyang ke..apa ke... yg kitorang tau...nak ambil gambar pemandangan yg cantik je.... 
pemandangan kat bedugul
muka kekenyangan....nak balik dah...
Seterusnya....malam tu Annual Dinner... 





manja manja gitu.......


Alhamdulillah... salah seorang rakan kerja.. sempat bertanya pada manager restaurant yg menyediakan dinner kami malam tu... mereka dari restaurant yg menyediakan makanan halal.. dan pihak pengurusan travel agent mmg dah request sebab ada staff muslim.... 

Alhamdulillah..lega sangat..boleh la kami makan tanpa was-was... kalo x...mmg berlapar la dulu tau... kitorang dah stand by je lepas dinner nak mkn kat luar kalo x halal... hehehe

Malam tu lepas dinner.... kami berpakat ramai-ramai nak berjalan-jalan kat area Kuta... ada yg nak pergi Hard Rock Cafe...

so, aku on ajer... no problem... kita jenjalan ramai-ramai kat sana... mmg berpeluh2 jugak laa....jauh gak perjalanan kami...


sebelum balik hotel... singgah mcd dulu... pekena mcflurry mocha...
rasanya kat malaysia xde lagi kan perisa mocha... hmm...
actually, moon dah lama x mkn aiskem mcd... 

Balik hotel tu....dalam pukul 2 gitu kot....

balik je bilik..terus kemas beg... al maklum lerrr.... kena check out awal... pukul 9.30pagi... 

2 ulasan:

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Cik Moon..

singgah hard rock ke?? bestnye.. besntye..cucicuci mate tgk pic2 cik moon ni..
:)

CaDLyNN berkata...

company trip ke?
bestnye!