Khamis, 7 November 2013

Malindo Air~

Assalamualaikum..

bersambung entry semalam berkaitan KLIA-BALI...

seperti sedia maklum.. moon naik Malindo Air... dan ada rakan blog yg bertanya..Best x naik Malindo?

ok moon nak berkongsi sedikit pengalaman menggunakan perkhidmatan Malindo Air..

Yg Best:

- ruang tempat duduk yang sedikit luas jika nak dibandingkan dgn Air Asia
- boleh tgk movie... so, xde laa boring dalam flight kan...
- boleh cucuk USB Cable.. apa lagi charge tab/smartphone laa jawabnyer...hehe...
- mereka yg x beli makanan dalam tu...mmg ada bagi roti/biskut dan air mineral kecil.. so xde laa korang tgk je orang sebelah makan kan..pastu telan liur.. hehehe...

Yg Tak Best:

- system yg slow bangeettt... (xtau laa, sama ada mmg system dorang gitu atau secara kebetulan system dorang buat hal waktu kami nak ke Bali..tapi masa balik plak..sangat mengambil masa yg lama nak check in luggage...)
- masa dalam flight, ermmm aku rasa cara pemanduan kapal terbang ni nampak ganas jerkk... hahaha
berdasarkan pada pengalaman sebanyak 3x naik flight ni... aku rasa selamat bila naik air asia... terutama masa nak terbang dan mendarat... kalo naik air asia nampak rileks jekk.. bila naik malindo air, paling ketara masa balik ke KLIA, sampai termelatah aku dibuatnya... huhuhu... malu weii melatah...

kalau bab harga tiket plak.. moon minta maaf laa yerk.. moon x amek tau plak berapa harga tiket...sbb moon pergi under company trip.. so, yg moon tau... enjoy je..hehehehehe~


Wedding Invitation.. cerita ni sedih wei..dia punya sedih tu sampai tahap aku tertido..hehehe..
menu tengah hari kami masa perjalanan pulang BALI-KLIA

nasi ayam~
menu sarapan masa hari pertama, makan nasi lemak dan rendang ayam..sangat sedap.... tapi..xsempat nak snap pic..perut dah berkeroncong giler... terus ngaaappp ajek...

8 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

x pernah try lagi

Rapunzel Cikilolo berkata...

menarik juga malindo air ni kan...

Fazleyatul Aini berkata...

malindo ni kan baru lagi so banyaklah kekurangan yang perlu diorang baiki

Cik Puan Rara berkata...

tapi kan tapi kan.rara naik MAS pon.masa mendarat agak seremmm sket.hehehe.tgk pilot gak kot.hehehe.wow sonok kan g bali.bila lah nk g ni.

Khai♥Rin : anies berkata...

nk try naik tp tu la destinasinya x byk lg

Ecah Ecot berkata...

malindo air n mas x penah try lg..baru test air asia n firefly..nk tunggu org sponsor la baru naik..hehe

zaza nizam berkata...

ooo gitu pulak erk pendapat cik moon..abg zaza ckp pulak malindo terbest dri airasia kerana panduan memng selamat dan terbaik time mendarat or berlepas :)
(mybe atas pilot kot) hehe..

Azhafizah Md Nor berkata...

macam best jugak naik malindo ni kan..means better than Air Asia :)