Khamis, 16 Februari 2012

Hati-hati!!!

Korang mesti ada guna Maybank2u.com kan.. buat mereka yang suka guna online tue..

atau yang baru guna atau mahu guna..

harap korang hati-hati yerk..

lebih-lebih lagi kalo dapat email.. yang cam aku dapat nie..

(kalau gambar tak jelas.. sila klik pict tu utk besarkan ya)

JANGAN sesekali korang log in melalui email tu!!

kalau tak... bersiap sedialah untuk kehilangan duit dalam akaun maybank.. huhu

aku dah terkena.. sebab aku x sangka dan tak teringat langsung dah banyak kes camnie..

kita mmg sedia maklum bahawa pihak maybank tak akan hantar email mahupun call..

SO.. aku xmau korang plak yang terkena cam aku.. huhu

sebelum ni aku pernah wat entry pasal kes nie.. Baca sini dan sini..

apa yang pasti.. aku wat report polis.. buat aduan kat maybank.. mmg xkan dapat pape pon.. sebab mereka akan anggap tu salah kita sepenuhnya.. so redha je laa kalau dah berlaku camnie...

apa yg bleh buat..g maybank, block account buat sementara waktu, pastu g kaunter, block account maybank2u.com kita tu.. buat kad bank yang baru.. tu jerkkk..

skang.. aku mmg xkan guna internet... walaupun hanya nak check bank statement je.. huhu

Fobia!!


@kata hatiku berbicara@

aku baru je dapat email ni pagi tadi.. nengok!! nmpak bebenor nak tipu aku lagi...
aku kan dah block online banking..


17 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

pergh..mmg bhaya!!

CikFi berkata...

kena lebey berhati2...banyak sgt penipu kat dunia ni skang...kita mcm nak gila cr duet ..org tu sesenang je nak amik duet dr kita cm tu jer dengan on9...

NiaLidia. berkata...

ya allah , habis hilanglah semua duit? kejam gila. adoi , siapalah yg tgamak makan duit haram tu. nilah kalau kepandaian dsalah guna, harap org tu taubat lah. aminn

Aine Ainun berkata...

Mcm2 cara org nk express senang kan..

Ermmm....tak kemana diorang tu, kaya dunia watpe...

Redha,
jadikan pengaharan..

Erm,,,haruslah fobia kan...

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

nuyui: mmg..sangat bahaya...

cikfi: btol tu.. kita bersusah payah cari duit..dorang senang2 je..curi..

nialidia: haah.. habis.. tggal 150 je dalam akaun masa tu..huhu

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata...

email2 yg meragukan better jgn lyn.bahaya.huhu~

♥cmª shIemª♥ berkata...

Salam cik moon..
Huhu..maybank phishing ni mmg dri dulu dah menular..

cma mmg buat xtau je klu mana2 maybank yg cma pernah berurusan ade anto email kate acct bloked ke hape.. mmg tipu..

Qhaifa Nur berkata...

baru nak buka...cancellah cam ni
dengan dunia yang dah moden ni, senangnya nak curi duit kita...

Anum berkata...

sangat merbahaya

YaYaNsMuM berkata...

Eii, jaat betul la SPAM nie.nak duit senang jerk.Thanks for the info.

CekbOlat-bOlat berkata...

takutnye.. hmm lbih baik berurusan sndri di bank

Pen Biru berkata...

benda nak jadi memang kita pun tak mintak dan tak duga..

ainnoraini berkata...

takutkan..tapi tu la kite jangan mudah terpedaya...lebih baik berhati2....

Zarul Umbrella berkata...

berhati2 selalu..saya selalu kena..cimb pun ada gak

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

maera: btol tu...

shiema: wsalam.. haah dah lama..cuma moon boleh terlepas pandang plak waktu tue..

qhaifa nur: huhu..kalau dah terlebih canggih..bahayanya jadi gini ler..

anum: haah..btol

yayansmum: tau xpe.. senang2 je org nak curi duit kita..

cekbolat2: btol..akak pon..skang ni..direct g bank je..

penbiru: btol..kita xminta... nak wat camne.. redha je laa

ainnoraini: btol..lepas nie kena berhati2..

zarul: hmm rasanya.. hampir semua bank ada kes camnie kan..

AnneRaini berkata...

hanya guna m2u utk cek gaji dah masuk ke belum jek...

tak pernah buat any transaction...takut..

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ berkata...

saya selalu dpt email gini,padahal akaun maybank pon takde =.=