Khamis, 16 Februari 2012

Sorry, wrong number!!!

Amboi tajuk entry aku...garang! macam marah bebenor je bunyi tue.. hahaha

Aishhh.. aku pelik arr.. apsal laa no phone aku ni terlalu kerap sangat salah nombor..

macam2 org yg call..

ada yg ckp cina, ada yg ckp india.. ada yg cakap..sampai aku tak tahu bahasa apa dah.. hahaha

Kalau dah salah call.. pastu x ganggu lagi..xpe laa.. ni tak.. seboleh2 kata dia call no yg betul..

No tu memang laa dah betul.. tapi... orgnya dah SALAH.. huhu..

KES 1

org tu call (lelaki berbangsa india).. dia tanya.. "siapa nie?" (dgn nada yg marah)

"ehhh, encik call saya, nape nak tnya nama plak..sepatutnya encik tahu laa nak cakap ngan sape kalo dah call no nie kan.. encik nak cakap dengan siapa?"

*terus dia letak phone..

KES 2

seorang lelaki call... dia cakap "@!#!#@%^*&^(*&)()Jkla*(&*(%"

aku xpaham langsung..hahahaha

bila aku balas dlm BI.. dia xpaham gak..

sudahnya.. aku wat jahat... "ehh samdol.. salah no laa ngok!"

KES 3

Lelaki dari negeri sabah..

dia tanya.. "ni kat mana?"

biasa org tnya nama..ni tanya tempat plak.. adoiyaii

aku bgtau laa.. "saya kat KL, encik ni sape? kenapa tnya?"

dia kata "ehh tipulah.. awak kat melaka kan.."

ehhh ehh..dia plak yg lebih tahu aku kat mana.. sengal...

aku jawablaa.. "kalau encik rasa tipu, kenapa nak tanya?? encik nampak saya ke sekarang kat mana?"

"dah ni no melaka kan? xkan ada kat kl plak" giler sengal budak lelaki tue.. huhu =.='

aku jawablah.. "apa ke bengap encik nie.. ingat org duk melaka je ke boleh beli no phone nie? saya rasa encik salah call nie!"

mmg aku xlayan dah..

KES 4

yang ni aku dapat sms.. budak lelaki tu nak berkenalan..

ayat smsnya camnie>> "awak, boleh berkenalan?"

aku balas >> "ehh budak, dari ko sibuk nak berkenalan tgh mlm camnie..xde keje kan.. g solat sunat ke, mengaji ke.. ada gak faedahnya dik.."

dia balas gini >> "semua tu saya dah buat.."

esoknya..dia main2 miss call...

bila aku call nak marah... dia xberani nak jawab..

dia sms kat aku>> "ye awak, nak apa?" sengal gilerrr..

aku geram.. aku call lagi..dia xberani gak...

aku sms>> "ehh budak.. kau jangan nak kaco bini org boleh tak?? aku ni umur dah 40, anak dah dua org. berani kaco lagi, aku report polis!!"

dia hanya balas>> "sorry, salah nombor" terus x berani dah..

wakakakakakakkakakakakkakakaka~ time tu aku gelak cam nak tergolek2...

aku terpaksa tipu cam gitu.. sebab degil gilerrr budak tu..

ada lagi byk kes yg lain.. stakat tu je laa yg aku ingat.. haha

@kata hatiku berbicara@

hmm semalam ada 2 no sesat call.. tapi dia sendiri hntar sms..kata>> "sory, saya silap no."

haaa yg camnie aku suka!!! sah2 xkan ganggu lagi dah...


16 ulasan:

ZWAN SABRI berkata...

kes 3 n kes 4 tu sumpah lawak.. HAHA

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

amboi,mcm2..

Anum berkata...

hehe

CikFi berkata...

kah kah kah adoiii ragam manusia....

YaYaNsMuM berkata...

memang sakit ati kalo wrong number, tapi buat2 tak reti pulak kan?huhu

Noraim berkata...

haha. sama lah kita kak. sy lagi teruk. org yg guna no sy sblm ni byk berhutang kot. hampir tiap2 hari bank call cari dia. mmg bengang lah!

iizla berkata...

sweet je yang budak wat misscall tu... apesal x layan je, bagi habis kredit dia..hehe

CekbOlat-bOlat berkata...

hahaha.. lawak ar ,bini org? err.. :33

kkdg slah no mybe,no yg lama org tak pakai then die renew blik.. huuu

Adylia Qarissa berkata...

memang sengal kalo ada kol kita pastu tanya kita sape..bengong kan..

taktik dkna kalo no tak kenal kol dkna angkat tapi diam sampai dia bercakap baru dkna say hello..

kalo dulu2 dkna tak akan angkat sampai sudah no yg tak kenal tapi bila terkena skali spupu kol, urgent dkna tak angkat sbb dia pakai no baru...mak kol bg tau spupu yg kol baru menyesal :(

Cik TeN10 berkata...

Yg kes no 4 tu plg kelakar..hahahahh =p

LadyBird berkata...

garangnye..

mesti budk yg last sekali tu budak kecik lagi kan..

cinta siswi berkata...

hahaha.. siswi suke yg budak tuh.. sebab siswi sendiri penah buat..hikhik.. :)

cik norsha berkata...

aku pernah kene...lagi best dari kau..

ada no x kenal nak berkenalan..aku tanya sape, x mau jawab duk sebuk tanya aku sape,kat mana...

besoknya ada org kol ckp hp dier hilang,cek kat maxis center no aku last contact..dah soal aku mcm2..sampai masuk kes pulak..pastu ada kene mengena ngan org yg aku kenal tapi dier x bersalah..owner hp tu tuduh dier curi padahal bukan dier...sampai org atasan campur tangan...

taubat..pasni aku da x layan no yg aku x kenal..aku x angkat no yg aku x kenal..mental aku masa beb..

amirah berkata...

biasa tak angkat no yang tak save dalam hp..kalo tak takut nak angkat..takut orang mintak utang..hahaha..sbrnya malas nak layan kalo org nak juai insurans

AnneRaini berkata...

moon, sy pon dah kena..puas ku marah2 die boleh mencarut balik..hangin betul...sib baik dah tak pakai dah nombor tu..huhu

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe..
buat cma gelak je..kene ugut kate isteri org barunak stop..

ehemm....cik moon ni glamer kut.. :)