Selasa, 23 September 2014

Birthday Amani~

Assalamualaikum...

hari sabtu..lepas habis photo shoot untuk Usop & Izzah... 

aku dan adik2 terus balik umah parent kat Semenyih...

Kak Long suruh balik sebab nak sambut birthday anak dia... Amani...

Balik-balik je dah dengar suara Aqil menjerit..

"mak..mak!"

bila laa nak dapat dengar "ngah" hahaha

Amani plak... dah dengar sket2... lembut je dia panggil "nggaahh" 

pastu memasing tak sabar nak makan kek...

Si Aqil dah bising... asyik sebut "kek..kek....fuuhhhh"

kononnya nak cakap, nak kek..nak tiup lilin...

tapi bisingnya kat telinga mak ngah.. ohh hooo mau pengsan mak ngah dia dikerjakan... pastu buli Aqil.. kalau nak kek, kena peluk mak ngah dulu... sampai beriya-iya laa budak tu peluk..siap cium2 muka mak ngah dia... (habesss penuh air liur aqil kat muka makngah...aisshhh~~)

itu pun kak long dah tanya... "hari tu ko cakap apa kat aqil dalam phone?"

al kisahnya.... masa call kak long...

aku ckp dgn aqil "aqil, nanti suruh mama beli kek..pastu kita tiup lilin tau"

sebab tu lerr aqil asyik membebel kat mama dia minta kek... 

kekekekeke~ jangan marah ye along....

jom layan pic Aqil dan Amani yg bersemangat nak potong kek dan tiup lilin...


yeeeyyyy...



hmmmm.....

uuuuuuu....

waaaaaaa...




nampak tak..amani sedang teruja..
masih teruja si amani yer....
oittt aqil!! patut lerrrr sedap semacam je kitorang rasa kek ni... rupanya...........
ada perasa tambahan... bertuah punya budakkk.....
huhu....
Aqil yg terlebih bersemangat nak tiup lilin.... adiknya...bersemangat nak bergambar.... pantang nampak kamera...... ada je aksi dia.... 
ok...nampak sangat dia ikut perangai mak ngah dia...kekeke
sebab mama dan ayah dia xde pon suka bergambar.... 

@Kata Hatiku Berbicara@

oh hoo...tengok gambar ni pun dah membuatkan aku rindu kat aqil dan amani... padahal baru je jumpa masa weekend... 

6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

happy bday

Fazleyatul Aini berkata...

nak sket kek amaniiiii

idzwa kamaruddin berkata...

wahhh happy nyer dia!!

AnneRaini berkata...

sedapnye die makan kek... nak sikit.

Ann Ishak berkata...

happy birthday amani :)

fairus berkata...

Sambut kecil-kecilan ye.. HB si kecil..