Khamis, 23 Oktober 2014

Lunch#Ayahanda#Bonda#KLCC

Assalamualaikum...

tengah hari tadi secara tetiba dapat call dari ayahanda..

"emon lunch pukul bape?"

"pukul 12, nape ayah?"

"meh datang suria klcc, lunch sama..ayah ada kat sini"

waahhhhh kewwwlasss ko jah..... ayah call ajak lunch sama... tepat plak tu dah memang waktu aku lunch...

so sweet hokey..... 

actually, ayah dan emak ada urusan kat Menara UOA II kat sebelah bangunan suria klcc tu... So, memandangkan urusan tu dah setel ngam2 waktu lunch... diajaknya anak dara dia sorang ni makan sama...

al maklum lerr.... opis aku ni pon dekat sangat kan.... 

So masa sampai sana... Aku tanya mak "nak lunch apa?"

mak kata nak makan kat Nando's.... tapi.. memandangkan berbaris panjang tu... mmg tak sanggup lerr aku nak tunggu...

sudahnya... aku cakap... "kita makan secret recipes laa.... ayah belanja kan..kan..kan..."

tanpa banyak bicara.... ayah jawab "ok, jom"

perghhh... anaknya pownnn tersenyum simpul lerrrr.... 

dah rasa mcm anak manja laa plak kan..... nak plak adik bongsu aku duk kat Melaka.... maka, waktu cenggini laaa aku dapat manja lebih-lebih kan....

Masa lunch tu...tetiba ayah buka 1 soalan "semalam emon keluar dgn rizal ke?" 

gulllpppp... sambil menyengih aku jawab "haah, g ttwangsa.pagi je.."

ayah sound setepek.... "keluar tak minta izin ayah pun?"

"errmmm...ermm... keluar sbb nak bincang sket pasal tunang tu"

ayah jawab... "okay, dimaafkan... so, apa kata rizal? dia setuju x?"

haaa ko...ckp pasal tunang je.. terus ayah x kisah..siap senyum-senyum lagi...

waduhhh ayahanda aku ni... sgt excited... tp..aku cuma jawab seperti apa yg dibincangkan bersama beliau...





ayahanda & bonda kongsi makan thai fried rice..
ayah aku kalo makan mmg sket..maka perlu dikongsi.. kalo x membazir..

@Kata Hatiku Berbicara@

Mak, Ayah dan Kak Long sangat excited, benda yg blom konpem 100% tapi... dorang yg dah sibuk2 fikir pasal hantaran, langsir, goddies, baju... 

Kak Long asyik hantar pic kat whatsapp.. gift utk tetamu..nak bg ini..bagi itu... suruh aku pilih... tema nak color ini..itu...suruh aku pilih... hantar plak gambar jubah...color ini..itu... suruh aku pilih...
(aduhhh...tetiba rasa nak pitam..hehe) 

Emak plak..tadi duk excited...cakap kat aku "mak dah usha dah bakul hantaran, nak hias mcm mana...ko jgn risau, nnt mak pujuk ayah suruh sponsor, semua mak uruskan.. langsir pun mak dah pilih..nnt mak g beli kat nagoya." 

haaa ko...... aku terpinga-pinga kejap..... Apa aku nak cakap? *speechless*

#at least aku tau, family aku sangat sayangkan aku..anaknya bahagia... mak ayah pon lagi laa bahagia..

tersangat jelas melihat mak dan ayah aku sangat terima encik rizal dengan baik.. 

kata mak... "mak x sabar nak dapat menantu 'Jejai' "
berdekah-dekah aku gelak... mak..mak... xhabes2 panggil jejai... tersentap fasha sandha nnt... hehe~

4 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

bestnya

Fazleyatul Aini berkata...

hope everything went well =)

AnneRaini berkata...

mak ayah dah beri restu tu jgn ditangguh2 lagi..hehe

Khai♥Rin : anies berkata...

wahhh pasni pavi plak ye moon ;-)