Selasa, 20 Januari 2015

Persiapan perkahwinan-Part 3

Assalamualaikum...

Bersambung lagi kita cari barang hantaran kawen...

Kali ni sangat berpuas hati sebab banyak tempat yg dapat kami jelajah..hehehe

Lokasi pencarian barang hantaran ialah

Sogo > Pertama > Campbell Complex > Maju Junction > Jusco Quill City Mall > Jusco Wangsa Maju > KL Festival

Kat sogo, dapat la jugak encik tunang beli set dompet dan tali pinggang..

itu pun rambang sungguh mata kami duk pilih.. ni cantek..tu cantik... dan sgt byk pilihan...

Singgah ke Pertama, duk usha jam couple... sambil tu usha kasut... awalnya berkenan 1 set jam ni... tp kami hold dulu.. xbeli pon... (ada hikmahnya kami x beli dulu..) duk usha kasut plak.. mun xberkenan... dari sogo sampai ke pertama bukan main banyak kasut...semua mun x berkenan..hukhuk.....

Masuk campbell complex...hmmmm suram giler...mcm dah x hidup je kedai dalam tu..hehehe

Masuk plak ke Maju Junction... duk cari kedai kasut... encik tunang pegang 1 kasut ni... mmg mun berkenan..dah usha kat dalam sogo... tapi harganya mahal sket, dan keras sket kasutnya tu... tu yg xjadi beli..kebetulan plak encik tunang pegang kasut yg mun berkenan tu.. saja duk try, ehhh...lembut... haha
dan harganya pun nampak berbaloi...so, apa lagi...rembat la.. bukan 1 tapi 2 pasang.. grey dan dark blue..

Seterusnya ke Jusco Quill.. tak beli pape pun.. sebab just survey kot ada set produk Garnier...

Gerak plak ke Jusco Wangsa Maju.. terus berkenan kat Jam Couple ni....

duk belek2... encik tunang pandang, tanya..acaner? Mun tanya balik.. So,camne?
Haha... terus kami setuju beli.... sangat berbaloi harganya tu...

Lepas beli jam... kami singgah makan tengah hari...
Akhirnya...dapat gak bawa encik tunang makan kat Secret Recipes..dan sempat gak kami main basketball..kekekeke~ mcm budak2 kami ni.... haha

Lepas lunch, singgah plak ke KL Festival City..
tak beli pape..just window shopping.. sambil tu survey set garnier...

haa ko, dari pukul 10.00 pagi sampai ke pukul 6.30 petang kami keluar shopping...

balik rumah baru terasa letihnya tu....


lokasi-maju junction..duk test kasut masa ni...
sempat ambil gambar encik tunang..
comel plak bila tgk dia pegangkan handbag kiter..hehe~
amboi..kemain tekun dia duk tengok menu...sampai berkerut kening tu tau...hehehehe


singgah main game basketball dan tembak2... haha..sangat kebudakan kami nie...
inilah jam couple yg kami beli...
akhirnya...dapat gak...


dan ini hasil tangkapanku...
grey untuk hantaran..
dark blue plak saje2 beli...
@Kata Hatiku Berbicara@

Setel dah sebahagian.... pasnie.. boleh fokus kat benda lain plak...
Alhamdulillah... sangat berpuas hati dengan barang dan harganya...
actually, serba salah jugak bila masuk Sogo, punya laa banyak pilihan kasut..tapi 1 pun aku x berkenan... huhu... walaupun encik tunang x kisah... kita tetap rasa serba salahnya tu..hehehehe

7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

Kakzakie berkata...

Dah beli sikit-sikit sampai masa tinggal susun atas dulang aje Mun..

thisni3zahata berkata...

Huhu..Bestnye shopping..Harga x penting..Yang penting bile dh beli WAJIB pakai..kiki

AnneRaini berkata...

byk dah settle tu..

sypun kalo bab beli brg, biarpun byk pilihan tp susah nak berkenan..lagi2 kalo beg n kasut.

zazanizam berkata...

Alhamdulillah..
zaza pun rambang mata kalau tgok kasut n handbeg muahaha

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

Moga semua bjln lncr kak..

LYAfrina berkata...

antara moments indah dlm khidupan.. lya doakan moga smuanya bjln lncar