Isnin, 12 Januari 2015

Persiapan perkahwinan~ Part 2

Assalamualaikum...

waduhh...kemalasan sungguh bekerja di pagi isnin... huk huk...

nak bangun masak pepagi pun jadi liat sangat.. alarm dah set pukul 6 sudahnya 6.30 baru nak bangun...

sampaikan masak nasi, lupa nak tekan suis...muahaha... itu namanya masih mamai..kekeke~

Cerita hujung minggu 10 dan 11 Jan...

punya laa bersemangat nak uruskan persiapan perkahwinan... siap bawa balik Diary, tunjuk kat mak... hantaran nak camni...baju nak camtu..doorgift nak wat camni... photo booth nak buat gitu...


buat B2B sekalian..rasanya lagi bagus klu wat nota gini.. maka bila wat urusan itu ini..orang akan faham kita nak camne.. kalau x..payah org lain nak bayangkan apa yg kita nak...dan memudahkan kita supaya tak lupa..bila dah mcm2 benda nak dibuat tu kan...
bila ada nota camnie.. lagi mudah kerja... dan setiap kali dah beli barang.. terus tulis dalam diary.. so, kita tau bape $$$ yg telah kita belanjakan...

Balik rumah parent, tanya pendapat bonda dan ayahanda.. anaknya ni nak beli katil.. al maklum ler..umah kat KL ni.. katil bujang.. rupa bilik pun bilik bujang dah.. dengan mini rak buku, dgn meja kerja, alatan bisnesnya... so,kasi deco sket bilik tu la kan....

baru cakap nak survey katil... bonda dan ayahanda aku terus ajak keluar.. lepas anta kereta ayah ke bengkel, terus ayah ajak ke kajang perdana.. pegi kedai perabot kesukaan ayah dan bonda...

Parent mun mmg suka beli perabot kat kedai tu... murah sangat..dan sangat mudah ajak bincang dgn tokey kedai... rumah kat semenyih tu.. sofa, meja, katil,almari..semua beli kat kedai dia aje...

so, niat asal ajak survey.. sudahnya... bonda suruh mun booking terus katil dan almarinya... mana taknya.... katil dan tilam yg mun nak tu...harganya sangat murah berbanding kedai lain... sangat berbaloi...siap dapat free gift lagi...


katil yg mun tempah, sebelah kiri.. yg sebelah kanan yg bonda duk posing tu..mun xjadi ambil..lari budget..muahaha~
tgk muka bonda kita...ceria...senyum aje... berseri2 wajahnya.. kalah anaknya tau....hehe
Setel bab katil dan almari... fuhhhhhh~

Ahadnya plak...encik tunang ajak shopping kat Jusco Seremban 2

paginya tu...sementara menunggu ketibaan encik tunang ke rumah...

sempat main ping pong dgn adik2...lepas gian ko! haha.... mentang2 laa dah pandai main kan..kan..

masa encik tunang sampai umah, siap ajak lawan dgn dia... cehhh, berlagak je mun ni kan..kan... baru pandai sket je, siap ajak lawan dgn tunang....

tapi... masa lawan dgn mun, encik tunang xtunjuk sgt skill dia... (nampak mcm bagi peluang je kat kiter..huhu)
bila lawan dgn adik2... waahhhh.. hebat! bling-bling mata I hokey~


encik tunang vs adik mun
nampak gaya... bertambah suka laa ayahanda dgn bakal menantu dia ni... terer main ping pong..
dah ler ayahanda kita ni juara segala juara.. mau dia turunkan ilmu tu..haha
Seterusnya.... misi yg sebenar... Shopping!!!!

1st time ke Jusco Seremban 2... Best gak shopping kat situ... besar, luas... dan puas kalo nak shopping...


dah siap beli barang beliau... turn cik tunang plak...cari handbag dan kasut...

hari tu mmg dah berkenan 1 handbag kat Jusco AU2.. tapi... mcm besar sgt plak size beg tu kan...

sudahnya... usha plak yg lain... dan tetiba je rasa nak cari handbag yg sama design mcm mun pakai tu..warna merah.. beg gitu tahan lama... duk cari kasut, mun mmg xbape berkenan kasut kat jusco.. pastu kalo duk pilih tu...mmg cerewet byk... sebab benda nak dipakai kan....xmoh la nanti beli cantik2 tp x selesa, pastu tersimpan dlm almari.. huk huk...

sory errkkk encik tunang... cik tunang awak sorang ni... klu bukan jenama BATA.. mmg cerewet nak pilih...

sambilan tu... duk usha handbag plak.. bgtau kat encik tunang.. kita nak design beg camni...

dengan bantuan beliau... terus dpt tau.... not bad... kaler pun comel.... design beg pun comel... 


comel kan..mcm tuannya... kekekeke~

Setel dah bab beg... pas ni fokus barang lain plak....

Selesai shopping kat Jusco, terus cari kedai makan... lapaq...lapaqq....

Kami singgah makan kat The Windmill Station.. x jauh dari Jusco... 


nah....sape nak boleh print promotion ni....
sangat berbaloi..sbb banyak...
tersandar kekenyangan kami..hehehe
*tak termasuk harga air....
Selepas lunch.... destinasi seterusnya.... Nilai 3

duk survey barang utk doorgift...

moon sebolehnya nak brown paper.. DIY je nanti dgn brown paper tu...

tapi...... agak payah nak dapat..sebab kebanyakannya bercorak... cantik tu mmg cantik... tp kata nak DIY kan..pastu nak lagi murah.... 


encik tunang yg banyak membantu... 


tolong pegang sat..nak amek gambar...hehehe...
Habis dah shopping, cuci mata.....

next, nak cuci mata kat KL plak... tunggu ahad ni....InsyaAllah.... 


@Kata Hatiku Berbicara@

Alhamdulillah, memasing dah dapat beli 1 barang utk 1 dulang hantaran.... 

10 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

zazanizam berkata...

Alhamdulillah.. zaza pun time nak kawin survey nilai jgak hehe..

Kakzakie berkata...

Betullah Mun kena beli barang sikit-sikit dari sekarang tiba masa semua dah setel - senang.

Najib Ariyan berkata...

nasib baik ramai ahli keluarga yg boleh turun tangan tolong, kalau takder maka kena upah pengurus event lah kan nak buat semua...

Papaglamz berkata...

Waow..!!! Happy married in advance yer. Semoga allah permudahkan segalanya.
Papaglamz singgah dan follow moon.
Jom terjah n follow Papaglamz.

www.papaglamz.com

Rapunzel Cikilolo berkata...

wow.

bestnye shopping...

semoga urusan moon dipermudahkan.

AnneRaini berkata...

comelnye bag. ala2 channel gitu.

thisni3zahata berkata...

Wah..Seronoknya dapat shopping..Terigt masa zaman2 kite dulu...huhu

are_lin@yu berkata...

wah beznya dh nak kahwin..selamat membuat persiapan ya dear time2 mcm ni lah bez survey hihi..terasa mcm nk kwin lg skli plk haha

LYAfrina berkata...

bestnyer..
mesti penat jugak kan..