Jumaat, 24 November 2023

Minat camping?? Baca sini dulu...

Sedikit perkongsian buat korang yang berminat untuk mulakan aktiviti camping.. 

Minat sahaja tak cukup tau..korang kena ada extra kerajinan, extra tahap kesabaran..

Takut nanti minat tu hanya sekejap je.. rugi plak semua barang camping yang korang dah beli, pastu tersimpan dalam stor..

Sebelum beli.. apa kata korang sewa dulu khemah atau pun cari mana² campsite yg ada sediakan perkhidmatan sewa khemah kat situ.. tengok dulu minat tu kena ke tak dengan jiwa korang..
Camping ni memang nampak tenang² jer

Sebelum dan selepas tu laa yg sebenarnya tak ada ketenangan
Hahaha ๐Ÿ˜‚ percayalah
Tu belum lagi time camping tetiba hujan.. kelam kabut nak pastikan air hujan x masuk dalam khemah.

Balik dari camping, kalau khemah/flysheet/groundsheet tak basah kena hujan ok laa..
Kalau time tu hujan..masak leerr nak cuci semula semua tu..

Kalau korang rasa apa yg mun bgtau tu okay.. haa baru laa boleh cari barang camping ye..

Antara tempat yg menjadi pilihan mun ialah

Decathlon
Kami laki bini sepakat untuk memilih beli barang camping 70% kat Decathlon
Sebabnya ada warranty 
Tahun lepas flysheet kami bocor, masuk air. Padahal baru sekali je guna.  
Kami ambil video & bawa ke Decathlon buat penukaran. Yg penting resit bukti pembelian kena simpan tau. Dan pastikan korang daftar no tel & email masa buat pembayaran
Untuk mudahkan korang buat penukaran kerosakan barang.

Yg bestnya Decathlon ada banyak cawangan..





Selain Decathlon, kami juga akan beli barang kat Outdoor Concept. Yg ni kami susah sikit nak pergi sebab hari ahad tutup. Kami ni hanya free hari ahad jer ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…



Selain itu, kami juga beli barang kat Anbot. Bagi kami harga kat sini sedikit kayangan.. kalau ada barang yg kami nak, tapi hanya kat sini je yg ada, baru laa kami beli..




 @Kata Hatiku Berbicara@

Ada byk je lagi kedai yg jual barang keperluan camping.. yg penting korang kena rajin survey. 

4 ulasan:

  1. kalau punya hobi yang sama mmg tak jadi masalah. semua onz๐Ÿ˜ geng2 sy bkn kaki camping. semua kaki travel. jd secara tak langsung mmg terjebak sama๐Ÿคฃ

    dulu sy sangka decathlon cuma jual brg2 sukan je.. rupanyaaaa... mcm2 ada. kdg rambang juga tgk brg2 kat sini..๐Ÿคญ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btol² dulu mun pun x tau gak ๐Ÿ˜‚ masuk decathlon, ada je dibeli

      Padam
  2. Camping ni hobi mahal jugak ni kalau dah shopping semua di decathlon huhuu..
    Terjebak juga dgn camping-camping ni.. tapi tula beli brg2 sket.. sekali pi camping kita tgk apa yg kurang then baru beli.. lagi pun anak2 semua kecik2 lagi huhuu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btol.. camping ni boleh jd hobi mahal. Tp boleh je cara murah..

      Padam

Terima Kasih sudi tinggalkan komen korang..
InshaAllah, saya reply nanti tau..